Egy tanulmány szerint Kínában jóval több lehetett a koronavírusos fertőzött

Vuhan, 2020. március 17. Védőmaszkos munkás a Honda Dongfeng japán-kínai járműgyártó vegyesvállalat vuhani gyárában 2020. március 17-én. Ez az egyik első üzem az egész világra kiterjedő koronavírus-járvány gócpontjában,Vuhanban, a kínai Hupej tartomány székhelyén, amelynek engedélyezték, hogy újraidítsa a termelést a járvány kitörése óta. Kínában már napok óta csökken az új fertőzöttek száma. MTI/EPA/Featurchina/Shapherd Csou
Vágólapra másolva!
Kína legalább négyszer több fertőzést jelenthetett volna, ha a koronavírust klinikailag megfelelően határozza meg - áll a The Lancet című orvosi szaklapban csütörtökön megjelent egyik tanulmányban.
Vágólapra másolva!

Szerzői hongkongi tudósok, akik a Covid-19 vírus hét klinikai definícióját vetették össze. A meghatározásokat Kína január közepe és március eleje között használta.

Védőmaszkos munkás a Honda Dongfeng japán-kínai járműgyártó vegyesvállalat vuhani gyárában 2020. március 17-én - Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Featurchina/Shapherd Csou

A kutatók arra jutottak, hogy az 5. leírás használata a február 20-ig jelentett 55 ezer fertőzés helyett - becslés szerint - 232 ezer esetet tudathatott volna.

- írták tanulmányukban a hongkongi tudósok hozzátéve, hogy a 232 ezres számnál jóval több lehetett a fertőzött az enyhe tünetűeket is belevéve.