Szándékosan rendőrautóba hajtott egy fiatalember Párizsban, egy rendőr életveszélyesen megsérült, Youssef T.-t letartóztatták - videó

Horizontal
French police officers check the site where a driver injured two policemen on April 27, 2020 in Colombes. - A motorist injured two bikers of the police on april 27 in Colombes (Hauts-de-Seine) as he hit them during a traffic control for uknown reasons at the moment. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Nagy sebességgel, szándékosan nekihajtott egy rendőrautónak hétfő este egy férfi Párizs elővárosában, Colombes-ben. A rendőrkocsiban ketten ültek, mindkét járőrt súlyos állapotban vitték kórházba. Egyikük élet és halál között van. Az autóst a Le Parisien szerint Youssef T.-nek hívják, a Les valeurs actuelles pedig azt valószínűsíti, hogy egy terroristáról van szó. Igaz, a Le Figaro úgy tudja, eddig nem tartották nyilván terroristaként.
Vágólapra másolva!

A BMW típusú kocsi vezetőjéről a francia rendőrség mindössze annyit közölt, hogy

a bűnözőt, aki csak könnyebben sérült, még a helyszínen, Colombes-ben elfogták.

Még vizsgálják, hogy terrortámadás történt-e. Ami biztos:Youssef T. motoron ment, és két motoros rendőr igazoltatni akarta, a kijárási tilalom betartását akarták ellenőrizni. (Van-e nála engedély, hogy miért van az utcán.) Youssef T. nem állt meg, majd a motorját egy utcában hagyva feltört egy autót és azzal menekült, szemben a forgalommal, az egyirányú utcában. Ekkor ment neki a szembe jövő rendőrautónak, szándékosan.

Az egyik közösségi portálon megjelent, helyi lakók által készített fotókon az látszik, hogy a sötét színű jármű vezetője szemből ment neki a rendőrautónak, amelyben két rendőr ült.

A kocsi, amellyel Youssef T. a rendőrautónak hajtott. Forrás: AFP/Franck Fife

Sajtóbeszámolók szerint mindkét rendőrtisztet rohammentőkkel a szomszédos Clichy-ben lévő kórházba vitték. Az egyikük állapota életveszélyes. Őt az intenzív osztályon kezelik, és beszállítása után azonnal mesterséges kómába kellett helyezni.

Több francia médium is arról számolt be, hogy a bűnöző szándékosan rohant bele a rendőrség kocsijába, ugyanis erre vonatkozóan egy levelet is találtak a szintén összetört BMW-ben. Arról is jelentek meg tudósítások a francia médiumokban, hogy nagy valószínűséggel egy 29 év körüli bevándorló hátterú férfi miatt sérültek meg a rendőrök.

A helyszínt biztosítják rendőrök Colombes-ban 2020. április 27-én délután, miután egy férfi feltehetőleg szándékosan két rendőrnek hajtott az autójával a Párizs melletti településen. A rendőrök súlyosan megsérültek. Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

A Le Parisien szerint

a férfi állítólag azt mondta, hogy egy palesztin videó bosszantotta fel és a rendőrökön így akart bosszút állni.

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint egy harmadik autó, egy Peugeot is megpróbált nekimenni a rendőrautónak. A Le Figaro legújabb információi is megerősítik ezt az információt. A kétségtelenül zavaros ügy újabb fordulata, hogy kiderült: nem a kocsiban ülő rendőrök sérültek meg - bár egyikük az LCI hírtelevízió szerint sokkot kapott - , hanem a két motorosrendőr, akik először a motoros bűnözőt igazoltatni akarták. A Le Figaro feltevése szerint a motoros bűnöző egy Peugeot-val menekült, ráadásul sikeresen, és a rendőrautónak a BMW-vel a bűntársa ment neki.

LEGFRISSEBB:

Este fél tizenkettő előtt néhány perccel az AFP szerint a következő állapítható meg biztosan, részben szemben néhány korábbi állítással: két rendőrmotoros igazoltatni akart egy motorost Párizs elővárosában. A kijárási tilalmat akarták ellenőrizni. A motoros nem állt meg, elmenekült, majd beszállt egy Peugeot-ba és elmenekült. A motorosrendőrök üldözték, de egy egyirányú utcából hirtelen szembe jött velük egy BMW és elütötte őket. A két rendőr súlyosan megsérült, egyiküket mesterséges kómában kell tartani, a BMW sofőrjét pedig letartóztatták. A két rendőrmotorost tehát a BMW ütötte el. A sofőr neve Youssef T. A motoros, aki nem állt meg az igazoltatásnál, a rendőröket elgázoló BMW-sofőr bűntársa. Őt még keresik.

Kedd reggelre kiderült az is, hogy a terrorista az Iszlám Államra esküdött fel. Erre utaló papírokat találtak nála. Egyébként egy köztörvényes bűnöző.