Robbantásokkal fenyegetőzőt fogtak el Csehországban, bíróság elé állítják

koronavírus csehország
A Cseh Távirati Iroda (CTK) közlése szerint az elkövető, akinek kilétét nem hozták nyilvánosságra, főleg prágai és brnói közintézmények felrobbantásával fenyegetőzött.
Vágólapra másolva!
Három évtől akár 12 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat az a cseh állampolgár, aki társával együtt névtelenül robbanásokkal fenyegetőzött vonatokon, kórházakban, és más intézményekben. A vádiratot szerdán adta át a bíróságnak a prágai államügyészség.
Vágólapra másolva!

Martin Bíly államügyész szerint az érintett, akiről semmiféle személyes adatot nem hoztak nyilvánosságra,

telefonon, illetve skype-on keresztül fenyegetett és zsarolt különböző intézményeket, ezért terrorista cselekmények elkövetésével, zsarolással és társadalmi zavarkeltéssel vádolják.

A rendőrség a névtelen bejelentések miatt több alkalommal is felesleges óvintézkedések megtételére kényszerült.

A Cseh Távirati Iroda (CTK) közlése szerint az elkövető, akinek kilétét a helyi rendőrség nem hozta nyilvánosságra, főleg prágai és brnói közintézmények felrobbantásával fenyegetőzött. Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek

A cseh hatóságok eredetileg két személyt tartóztattak le az ügyben, de az egyik ellen ejtették a vádat.

- mondta Martin Bíly újságíróknak. Csehországban nem ez az első eset, hogy bíróság elé kerülnek a szándékos társadalmi zavarkeltők. A közelmúltban leggyakrabban az iskolákban, és a pályaudvarokon jeleztek ismeretlen telefonálók bombát, vagy más robbanószerkezetet.

Az elkövetőket számos esetben sikerült kinyomozni, kiderült azonban, hogy többségük még kiskorú volt.