Az idén valószínűleg nem tartják meg a müncheni Oktoberfestet

München 2015. szeptember 19. Az első korsókat emelik fel a vendégek az őszi müncheni sörfesztivál, az Oktoberfest első napján, 2015. szeptember 19-én. A most 182. alkalommal, szeptember 19. és október 4. között megrendezett Oktoberfest a világ legnagyobb sörünnepe. (MTI/EPA/Sven Hoppe)
Vágólapra másolva!
Bár a jelenlegi állás szerint a nagyobb rendezvényeket csak augusztusig törölték Németországban, nem valószínű, hogy a világ legnagyobb sörfesztiválját, a müncheni Oktoberfest lebonyolítását engedélyezni fogják a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A koronavírus okozta világjárvány világszerte arra késztette a döntéshozókat, hogy töröljék a nagyobb rendezvényeket, a zenei fesztiváloktól kezdve a nagyobb sporteseményekig. Úgy tűnik, hogy ez alól a világhírű Oktoberfest sem lesz kivétel.

Habár a fesztivál csak szeptember 19-én kezdődne, nem valószínű, hogy a német hatóságok kockáztatni fognak, erre utalt Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke is:

- nyilatkozta a politikus a Bayerischer Rundfunk regionális közszolgálati médiumnak. Söder hozzátette, hogy München polgármesterével két héten belül fognak dönteni arról, hogy lemondják-e a rendezvényt vagy sem - írja a szintén közszolgálati Deutsche Welle.

Az első korsókat emelik fel a vendégek az őszi müncheni sörfesztivál, az Oktoberfest első napján, 2015. szeptember 19-én. Forrás: MTI/EPA/DPA/Sven Hoppe

A múlt héten az Oktoberfesten árusítók meglebegtették azt az ötletet,

mely szerint csak egy mini-Oktoberfestet tartsanak meg a müncheniek és a régió lakosai számára,

a városházát azonban nem sikerült meggyőzni és elutasították a javaslatot.

Az Oktoberfest a világ legnagyobb sörfesztiválja, mely évente hatmillió embert vonz a bajor fővárosba. A fesztivál ebben az évben szeptember 19-én kezdődne és október 4-ig tartana.