318-ra emelkedett a halálos áldozatok száma Romániában

koronavírus románia
Védőmaszkot viselő nő áll testvére sírjánál a húsvét alkalmából gyújott gyertya mellett a romániai Herasti egyik temetőjében 2020. április 11-én.
Vágólapra másolva!
Négy újabb, koronavírussal fertőzött személy halt meg Romániában - közölte hétfőn délelőtt a bukaresti Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) -  számolt be a Maszol.ro erdélyi hírportál.
Vágólapra másolva!

Ezzel 318-ra emelkedett azoknak a száma Romániában, akik nem élték túl az új koronavírus okozta COVID-19 betegséget.

Három férfi és egy nő halt meg, a legfiatalabb 56, a legidősebb közülük 63 éves volt.

Védőmaszkot viselő nő áll testvére sírjánál a húsvét alkalmából gyújtott tűz mellett a romániai Herasti egyik temetőjében 2020. április 11-én. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett kijárási korlátozások miatt ebben az évben a temető majdnem üres Forrás: MTI/AP/Vadim Ghirda

A 62 éves férfi Maros megyei volt, és egy bizonyítottan koronavírusos személlyel érintkezett korábban. Április 4-én diagnosztizálták, 10-én halt meg. Magas vérnyomásban szenvedett. Egy 63 éves Krassó-Szörény megyei nőről március 30-án bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőződött meg. Másodfokú elhízás, magas vérnyomás, krónikus szívkoszorúér-betegség és krónikus dohányzás rontották a túlélési esélyeit. Ő április 10-én halt meg.

Meghalt egy 56 éves Suceava megyei férfi is, aki március közepén tért haza Angliából.

Április 6-án diagnosztizálták COVID-19-cel, április 8-án adta fel a harcot a szervezete a betegséggel szemben. Nem volt más ismert egészségügyi problémája.

Védőmaszkot viselő nő gyertyát gyújt testvére sírja mellett húsvét alkalmából a romániai Herasti egyik temetőjében 2020. április 11-én Forrás: MTI/AP/Vadim Ghirda

Egy hasonló korú, szintén Suceava megyei férfi kamionsofőr is meghalt április 11-én. Az ő teszteredményei április 6-án lettek pozitívak, és magas vérnyomásban szenvedett.