Koronavírusos a francia belügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselője

Vágólapra másolva!
A francia belügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselőjénél koronavírus-fertőzést állapítottak meg, a hivatalban megtesznek minden óvintézkedést, hogy megóvják a belügyminisztert és államtitkárát, akik a válságkezelés kulcsszereplői - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a Valeurs actuelles című francia hetilap információi alapján. 
Vágólapra másolva!

A Valeurs actuelles szerint pozitív lett a koronavírustesztje a belügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselőjének.

A férfi házi karanténban van, otthonról dolgozik, de mivel idáig kollégáival együtt dolgozott, most félő, hogy a környezetéből többen is megfertőződhettek.

A francia belügy épülete Forrás: V4NA

A Valeurs actuelles szerint

a fertőzött személy nem volt közvetlen kapcsolatban sem Christophe Castaner belügyminiszterrel,

sem Laurent Nuñez államtitkárral, de a válságkezelő központ olyan munkatársaival igen, akik találkoztak a miniszterrel vagy az államtitkárral.

A lap minisztériumi forrásai elmondták, hogy

ennek érdekében nagy teljesítményű webkamerákkal szerelték fel a számítógépeket, így videohívással kommunikálnak egymással a munkatársak még akkor is, ha a szomszédos irodában lévő kollégával kell beszélniük.

A lap kérdésére válaszolva közölték, hogy

a miniszter kabinetjében egyelőre nem használnak sem védőmaszkot, sem kesztyűt,

de mivel csak az osztályvezetők dolgoznak a miniszter kabinetjében, ők is szigorúan betartják a protokollt, és alapos fertőtlenítésnek vetik alá magukat még mielőtt a miniszter vagy az államtitkár közelébe mennének.