Spanyolországban a nem létfontosságú ágazatok két hétre leállnak

SÁNCHEZ, Pedro
A koronavírus-járvány terjedése miatt védőruhát viselő egészségügyi alkalmazottak dolgoznak a madridi Ifema kongresszusi központban kialakított ideiglenes sürgősségi kórházban 2020. március 22-én.
Vágólapra másolva!
Spanyolországban a nem létfontosságú ágazatok leállnak két hétre a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében - jelentette be a spanyol miniszterelnök szombati rendkívüli sajtótájékoztatóján Madridban.
Vágólapra másolva!

Pedro Sánchez hangsúlyozta, hogy

az intézkedés célja, hogy még tovább csökkentsék az emberek közötti érintkezést, és még többen otthon tudjanak maradni.

A spanyol kormány által közreadott képen Salvador Ila spanyol egészségügyi miniszter (b) és Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök a koronavírussal kapcsolatos fejleményekről tart sajtótájékoztatót a madridi Moncloa-palotában 2020. március 28-án. Forrás: MTI/EPA/Spanyol kormány/Jose Maria Cuadrado

- mondta Pedro Sánchez.

Spanyolországban 832-en haltak meg egy nap alatt az új típusú koronavírus-fertőzés következtében, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 5690-re nőtt.

A koronavírus-járvány terjedése miatt védőruhát viselő egészségügyi alkalmazottak dolgoznak a madridi Ifema kongresszusi központban kialakított ideiglenes sürgősségi kórházban 2020. március 22-én. Forrás: MTI/EPA-EFE/Madridi Regionális Kormány

A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint a nyilvántartott fertőzések száma 72 ezer fölé emelkedett.