Dél-Koreában már 7 ezernél is többen fertőződtek meg

Dél-Korea, koronavírus
Szöul, 2020. március 5. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány miatt védőmaszkért állnak sorban emberek Szöulban 2020. március 5-én. Dél-Koreában 5766-ra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, és eddig összesen 35 ember halt bele a betegségbe. MTI/AP/Ahn Jung Dzsun
Vágólapra másolva!
Meghaladta a hétezret az új koronavírus-fertőzöttek száma Dél-Koreában, ahol vasárnap 179 újabb megbetegedésről adtak hírt a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A koreai járványügyi és betegségmegelőzési központ adatai szerint szombaton 367 újabb megbetegedést diagnosztizáltak, ami azt mutatja, hogy lelassult a betegség terjedése,

az elmúlt 11 napban először jegyeztek 400-nál kevesebb új fertőzöttet.

A vasárnap megerősített újabb 179 új eset azonban csak az elmúlt 16 órára vonatkozik, a teljes adatokat hétfő reggel teszik közzé - közölte a központ.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány miatt védőmaszkért állnak sorban emberek Szöulban 2020. március 5-én. Forrás: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun

A megbetegedések többségét a délkeleti Tegu városában és a szomszédos Észak-Kjongszang területen regisztrálták, a járvány két epicentrumában jegyzik a fertőzöttek több mint 90 százalékát. Teguban 5381 beteget tartanak nyilván.

A dél-koreai fertőzések 62 százaléka közvetlenül kapcsolatba hozható a Sincshondzsi keresztény szektával, amelynek néhány tagja januárban a közép-kínai Vuhanban, a koronavírus kiinduló gócpontjában járt.

Dél-Koreában jegyzik eddig a legtöbb - 7313 - fertőzöttet a világon a szárazföldi Kínán kívül. A legutóbbi hivatalos adatok szerint a járványban eddig világszerte több mint 101 ezren fertőződtek meg, és több mint 3400-an haltak meg.