Lavina ölt meg két gyereket és egy nőt Olaszországban

lavina olaszországban
Mentőalakulatok tagjai a lavinaomlás túlélői után kutatnak Dél-Tirolban, Val Senales város közelében 2019. december 28-án. A lavinában meghalt két hétéves német kislány és egy nő. A hógörgeteg alól két embert sikerült kiszabadítani.
Vágólapra másolva!
Lavina miatt halt meg két német gyerek és az anyjuk Olaszország északi részén, de nem kizárt, hogy további áldozatok is vannak a hó alatt - adta hírül az olasz rendőrség szombaton. Vasárnap délelőtt egy másik olasz síközpontban is lavina áldozata lett egy középkorú férfi, csakúgy mint a Svájci Alpokban Schilthorn közelében. 
Vágólapra másolva!

A hógörgeteg Dél-Tirolban, Merano városától nyugatra temette maga alá a két gyereket és a nőt, továbbá még két embert befedett.

Utóbbiakat sikerült kiszabadítani a hóréteg alól, kisebb sérülésekkel kerültek kórházba.

Mentőalakulatok tagjai a lavinaomlás túlélői után kutatnak Dél-Tirolban, Val Senales város közelében 2019. december 28-án. A lavinában meghalt két hétéves német kislány és egy nő. A hógörgeteg alól két embert sikerült kiszabadítani. Forrás: MTI/EPA-ANSA/-

Szombat éjjel még nem lehetett tudni, hogy a lavina másokat is maga alá temetett-e, ezért

a mentők további túlélők után kutatnak.

Az olasz közszolgálati televízió vasárnapi közlése szerint

a negyedik halálos áldozat szintén egy síelő volt, akit három másik emberrel együtt sodort el a lavina egy hegyi menedékház közelében a Dolomitokban.

Három társát élve mentették ki a hegyi mentők. Állampolgárságát egyelőre nem tudni. Vasárnap délután az olasz hatóságok bejelentették: miután a hegyi mentők megállapították, hogy a hó alatt nincsenek további áldozatok, a kutatási műveleteket leállították.

A Svájci Alpokban is meghalt egy német férfi, aki a fiával indult a Schilthorn hegyfokra, de 2700 méteres magasságba elsodorta egy lavina.