Már huszonnyolcan haltak meg a Fülöp-szigeteki tájfun miatt - videó

Phanfone tájfun, Fülöp-szigetek
Vágólapra másolva!
Csütörtökön még tizenhat halálos áldozatról számoltak be a Fülöp-szigeteki hatóságok, azóta még többen haltak meg a karácsonykor érkező Phanfone tájfun miatt. Az ítéletidő földcsuszamlást, súlyos áradásokat okozott, és emiatt otthonok is megrongálódtak több tartományban is.
Vágólapra másolva!

Már huszonnyolc halálos áldozata van a Phanfone tájfunnak a Fülöp-szigeteken, tizenkét embert pedig eltűntként tartanak nyilván - számol be róla a BBC. A Phanfone, vagy más néven Ursula tájfun december 25-én tarolt le több szigetet is.

A szél elérte a 200 km/órás sebességet is.

Több mint 58 ezer embert kellett evakuálni. Sokakat fa vagy áram ütött agyon, több ember megfulladt. Emberek ezrei vesztegelnek az utakon, ők hazafelé tartottak a karácsonyi időszakban.

A mostani a hetedik tájfun ebben az évben a szigeteken.

A Phanfone a Haiyan tájfun által 2013-ban sújtott területek közelében csapott le, akkor 6000 ember halt meg, mely a Fülöp-szigetek legsúlyosabb viharát jelentette.

A Viszajan-szigetek a Fülöp-szigetek középső részét alkotó szigetcsoport, ezt a részt érte a legerőteljesebben a vihar. lloilo tartományban legalább tizenhárman haltak meg.

Az egyik híroldal szerint

egy család hat tagja halt meg, amikor Batad falujába utaztak egy temetésre.

A népszerű turisztikai célponton, Boracay szigetén is komoly kárt okozott a vihar, megsemmisítve otthonokat, és a mobiltelefon- és internet-hozzáférés is megszakadt.

A kommunikációs vonalak és az áramszolgáltatás sem működik - mondta Jonathan Pablito, a Boracay szomszédságában fekvő Alkan sziget tartományi rendőrfőnöke.

Az alacsonyabban fekvő Tacloban ezúttal nem károsodott annyira, mint 2013-ban. A Phanfone tájfun csütörtökön enyhült és a Dél-kínai-tenger felé vette az irányt.