Öngyilkos lett Ari Behn

Márta Lujza norvég hercegnő
Princess Martha Louise (L) of Norway and her husband Ari Behn arrive on June 8, 2013 to Princess Madeleine of Sweden and Christopher O'Neill 's wedding ceremony at the Royal castle in Stockholm. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Holtan találták szerdán Ari Behn norvég írót, Márta Lujza hercegnő egykori férjét - három közös gyermekük apját -, Kevin Spacey egyik megvádolóját.
Vágólapra másolva!

Menedzserének közlése szerint a 47 éves férfi - regények, elbeszélések, színdarabok szerzője -

önkezével vetett véget életének.

A királyi ház nagy szeretettel emlékezett meg a hercegnő volt férjéről, aki közleményük szerint hosszú évekig a királyi család fontos tagja volt, és akiről csupa jó emléket őriznek.

Márta Lujza hercegnő és férje, Ari Behn Forrás: AFP/JONATHAN NACKSTRAND/Jonathan Nackstrand

Ari Behn és a hercegnő - V. Harald király és Szonja királyné legidősebb gyermeke - 2002-ben házasodott össze, három lányuk született. 2016-ban bejelentették különválásukat, de közölték, hogy továbbra is együtt gondoskodnak gyermekeikről.

A dániai születésű Behn irodalmi pályafutása 1999-ben kezdődött Trist som faen című kötetével,

amely az év irodalmi szenzációja lett Norvégiában, és azóta számos kiadást élt meg. A novellagyűjtemény Rohadt szomorú címmel 2007-ben magyarul is megjelent a Nagyvilágnál.

Behn 2002-ben a hercegnővel közösen jelentetett meg könyvet esküvőjükről Fra hjerte til hjerte (Szívtől szívig) címmel. Utolsóként, 2018-ban megjelent kötetében, az Infernóban a lelki problémáival vívott küzdelméről írt.

A festőként is ismert író egyike volt azon férfiaknak, akik szexuális zaklatással vádolták meg Kevin Spacey amerikai filmsztárt. Behn azt állította, hogy a színész 2007-ben, a Nobel-békedíj átadása alkalmából adott fogadáson próbálta megfogdosni őt.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!