Megtalálta a német rendőrség a két éve eltűnt tinédzsert

15 éves megtalált fiú, Németország, Recklinghausen
Vágólapra másolva!
Egy két éve eltűnt, tizenöt éves fiút talált meg a rendőrség az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Recklinghausen városában, amikor egy férfi lakásában gyermekbántalmazással kapcsolatos képeket kerestek a hatóságok. A fiatalt egy klinikára vitték, ahol pszichológiai vizsgálatokkal is felmérik az állapotát. 
Vágólapra másolva!

A negyvennégy éves gyanúsítottat őrizetbe vették, valamint adathordozókat is lefoglaltak a rendőrök. Egy hetvenhét éves férfi is a lakásban élt, őt elengedték a rendőrök, miután kikérdezték.

A rendőrség szerint a fiú már régóta a lakásban élhetett, arra azonban egyelőre nincs jel, hogy akarata ellenére tartották ott.

A fiú családi krízis miatt 2017 óta élt egy menedékhelyen a Kölntől száz kilométerre északra fekvő Recklinghausen külvárosában. Még azon a nyáron eltűnt az akkor tizenhárom éves gyerek, miután elköszönt egyik dolgozójától.

Szociális munkások jelentették a gyerek eltűnését, a televízióban is felhívást tettek közzé, de egészen péntekig semmit sem hallottak róla.

Édesanyja nyilatkozott a Bildnek, miután újra találkozott gyerekével: alig ismerte fel, úgy nézett ki, mint egy megtört öregember - mondta az anya. Hozzátette, hogy

ugyanabban a ruhában volt, mint amelyet az eltűnése napján viselt

- olvasható a BBC oldalán.

A német sajtó szerint a fiú azt mondta anyjának, hogy két és fél évig bezárva tartották és nem engedték ki.

A gyanúsított férfit letartóztatták súlyos szexuális bűncselekmények miatt, a rendőrségi közlemény szerint az elkövető gyermekpornográf anyagokat terjeszthetett.

A képek utáni keresésben speciálisan kiképzett kutyák is részt vettek.