Új-zélandi vulkánkitörés: két holttestet már nem fognak megtalálni

Fehér-sziget, 2019. december 9.
Füstöt ereget a fehér-szigeti vulkán, miután kitört az új-zélandi Északi-sziget keleti partvidékétől mintegy 50 kilométerre található tűzhányó 2019. december 9-én. A turisták által látogatott, lakatlan szigeten több kirándu
Fehér-sziget, 2019. december 9. Füstöt ereget a fehér-szigeti vulkán, miután kitört az új-zélandi Északi-sziget keleti partvidékétől mintegy 50 kilométerre található tűzhányó 2019. december 9-én. A turisták által látogatott, lakatlan szigeten több kiránduló eltűnt és megsérült. A szigetre hét mentőhelikopter indult orvosi személyzettel. MTI/AP/New Zealand Herald/George Novak
Vágólapra másolva!
A múlt heti új-zélandi vulkánkitörés két áldozatának holttestét még nem találták meg. A helyi rendőrkapitány szerint valószínűleg már nem is fogják, annyira elsodorhatták a testeket a hullámok – írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Még két ember, egy helyi idegenvezető, Hayden Marshall-Inman és egy 17 éves ausztrál turista, Winona Langford holttestét keresik a hatóságok a kitört új-zélandi vulkán közelében, de valószínűleg már nem fogják megtalálni azokat.

Mike Clement rendőrkapitány elmondta, hogy a két test a tengerban van, és most kiterjesztik a keresést Whakaaritól, vagy már néven a Fehér-szigettől távolabb is, a hullámok mozgását követve. Rendőrségi és magán helikoptereket is alkalmaznak majd, de pár napon belül visszafogják a keresést – amit szerinte már a családok is "elfogadtak".

Szerinte a hullámok

akár már múlt hétfőn is túl messzire sodorhatták a holttesteket.

Már végeztünk hasonló kutatásokat, egyszer megtaláljuk őket, máskor nem, nincs egyértelmű tudományos módszer. Vannak olyan faktorok, amiket nem tudunk kontrollálni.

– nyilatkozta a rendőrkapitány.

Füstöt ereget a fehér-szigeti vulkán, miután kitört az új-zélandi Északi-sziget keleti partvidékétől mintegy 50 kilométerre található tűzhányó 2019. december 9-én Forrás: MTI/AP/New Zealand Herald/George Novak

Az egyik áldozat, Hayden Marshall-Inman testvére viszont azt mondta a helyi sajtónak, hogy a hatóságok túl későn intézkedtek, ezért sodorhatta el a víz a holttestét.

– nyilatkozta.

A fehér-szigeti vulkán december 9-én tört ki, ekkor 47 ember tartózkodott rajta. Tizennyolcan meghaltak, és 29 ember szenvedett égési sérüléseket.