Súlyos bányabaleset Kínában: 14 ember meghalt egy robbanásban

A novemberi, Santung tartományban történt bányabaleset egyik túlélőjét hozzák fel a kutató-mentő csapatok
(191122) -- BEIJING, Nov. 22, 2019 (Xinhua) -- A miner is rescued from the Liangbaosi coal mine in Jining City, east China's Shandong Province, Nov. 21, 2019. All 11 miners trapped inside a coal mine in eastern China's Shandong Province have been lifted to safety as of 10:18 a.m. Thursday, according to local authorities. The miners have been sent to the hospital and are in stable condition. A fire broke out in the Liangbaosi coal mine in the city of Jining late Tuesday, trapping 11 workers underground. The coal mine, located in Jiaxiang County, has an annual production capacity of 3 million tonnes. (Xinhua/Guo Xulei)
Vágólapra másolva!
Újabb súlyos bányabaleset történt Kínában, ezúttal Kujcsou tartományban. Órási robbanás rázta meg a bányát, ahol éppen dolgoztak. Eddig tizennégy ember holttestét találták meg, további kettőt még keresnek a romok alatt.
Vágólapra másolva!

A BBC emlékeztet, az utóbbi néhány hónapban több baleset is történt Kínában. Október óta 37 ember halt meg hasonló katasztrófákban; legutóbb november 25-én halt meg egy bányász ugyanebben a bányában.

A balesetek gyakran

a hanyag biztonsági előírások miatt fordulnak elő.

Múlt szombaton Szecsuan tartományban történt bányabaleset, akkor egy bányát elöntött a víz. Az áradás miatt 13 bányász esett fogságba, és öten meghaltak.

A novemberi, Santung tartománybeli bányában történt robbanás egyik túlélőjét hozzák fel kutató-mentő csapatok (archív fotó) Forrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Guo Xulei

Az utóbbi idők egyik legsúlyosabb balesete Sanhszi tartományban történt, ahol idén novemberben 15 bányász halt meg egy robbanásban. Az eset után szigorítottak a biztonsági előírásokon - eddig nem sok sikerrel.

A cikk felidézi, hogy tavaly összesen 333 bányász halt meg hasonló balesetekben, és ez még így is javulásnak mondható a korábbi évek adataihoz képest. Tavaly ugyanis 13 százalékkal csökkent a halálesetek száma.