Bontják a felrobbant eperjesi panel felső emeleteit

Eperjes, panelház, bontás
Eperjes, 2019. december 16. Megkezdik egy eperjesi lakóház gázrobbanásban megsérült felső emeleteinek bontását 2019. december 16-án. A tizenkét emeletes házban december 6-án történt a gázrobbanás, amely hét ember halálát okozta. MTI/AP/TASR/Milan Kapusta
Vágólapra másolva!
Megérkezett Csehországból az a munkagép, amellyel elkezdődhetett az eperjesi társasház felső emeleteinek lebontása. A gázrobbanásban hét ember halt meg, a felelősöket letartóztatták.
Vágólapra másolva!

Mint azt az Origo is megírta korábban, a gázrobbanás miatt lakhatatlanná vált épület felső emeleteinek lerombolásához az óriási munkagépet Csehországból kellett leszállítani Eperjesre, mivel Szlovákiában nincs akkora berendezés, amely erre alkalmas lenne. A gép bontókarja 67 méteres.

Megkezdik egy eperjesi lakóház gázrobbanásban megsérült felső emeleteinek bontását Forrás: MTI/AP/TASR/Milan Kapusta

Az eperjesi panelház bontásához hétfőn kezdtek hozzá, de

csak a legfelső, gyakorlatilag teljesen megsemmisült emeleteket fogják lerombolni.

Ha az épület szerkezetét sikerül helyreállítani (erre a város egymillió eurót kapott a kormánytól), és ezzel újra lakhatóvá tenni, akkor az alsóbb szinteken élők visszaköltözhetnek az otthonaikba.

A tizenkét emeletes házban december 6-án történt a gázrobbanás, amely hét ember halálát okozta Forrás: MTI/AP/TASR/Milan Kapusta

A tizenkét emeletes házban december 6-án történt a gázrobbanás, amely hét ember halálát okozta.

Múlt héten hat embert vettek őrizetbe a tragikus eperjesi gázrobbanással kapcsolatban, mind a közelben zajló építkezést végző cég alkalmazottai. Néhány szemtanú szerint a pénteken történt robbanás előtt gázszagot lehetett érezni a levegőben.