Többen meghaltak, amikor kigyulladt egy illegális műanyaggyártó üzem Bangladesben

2019.12.12. 19:18

Legalább tizenhárom ember meghalt, és harmincöten életveszélyesen megsérültek a bangladesi főváros, Dakka közelében található egyik településen működő illegális műanyaggyártó üzemben keletkezett tűzben - közölte a helyi rendőrség csütörtökön.

A Dakkától délnyugatra található Keraniganjban működő üzem szerdán délután kapott lángra, a tüzet csak nagy erőfeszítések révén tudta eloltani a tűzoltóság. A hatóságok szerint

egy munkás az épületben halt meg, tizenketten pedig a dakkai egyetemi kórházban a súlyos sérülések következtében.

A rendőrség úgy tudja, mintegy 150 ember dolgozhatott a hullámos bádoglemezekkel borított egyszintes épületben.

A gyárat hatósági engedély nélkül működtették, a gondatlan emberöléssel gyanúsított tulajdonosok után körözést adtak ki. A gyár - honlapja szerint - eldobható műanyag tálakat, tálcákat és poharakat gyártott.

A tűzeset egyik túlélője a The Daily Star című helyi lapnak elmondta, hogy egy kályha közelében nyolc, gyúlékony gázzal teli tartályt tároltak.

Az egészségügyi hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a súlyos sérültek miatt a halottak száma emelkedhet. A munkások közül ugyanis többen füstmérgezést kaptak, illetve kiterjedt égési sérülések vannak a testükön.

Bangladesben gyakoriak a tűzesetek a biztonsági előírások be nem tartása miatt. Januártól novemberig 154 ember halt meg és 350-en sebesült meg összesen 22 283 tűzesetben a bangladesi tűzoltóság és polgári védelem statisztikája szerint.