Ursula von der Leyen: Mindenkinek harcolnia kell az antiszemitizmus ellen

VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2019. december 4. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke megszólaltatja az ülés kezdetét jelző csengettyűt az új összetételű bizottság első heti ülésén Brüsszelben 2019. december 4-én. Az uniós testület tagjai december 1-jén léptek hivatalba. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság elnöke azt mondta, az antiszemitizmus mérgező a társadalom számára, ezért mindenkinek harcolnia kell ellene. Ursula von der Leyen Brüsszelben, az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) és az Európai Parlament antiszemitizmus elleni munkacsoportja szervezésében tartott konferencián vett részt kedden.
Vágólapra másolva!

Ursula von der Leyen beszédében azt mondta, a zsidó közösségek ellen elkövetett támadások mindannyiunk ellen elkövetett támadások, ezért az Európai Bizottság fokozott küzdelmet fog folytatni az antiszemitizmus ellen, és erősebb támogatást nyújt a zsidóságnak.

Ursula von der Leyen Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Az október elején a németországi Halléban elkövetett, két halálos áldozattal járó, antiszemita indíttatásból elkövetett támadásra utalva a bizottság elnöke sajnálatosnak nevezte, hogy szinte minden nap követnek el támadásokat a zsidók ellen Európában, és ezek száma egyre növekszik.

- mondta a politikus.

Ursula von der Leyen azt is mondta, hogy Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos lesz az Európai Bizottság antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős koordinátora. Munkáját tapasztalt szakértőkből álló csoport fogja segíteni, hogy sikeresen hangolják össze az antiszemitizmus elleni fellépést Európában.