A klímavédők méhecskévé rettegték magukat

méhecske, V4NA
Vágólapra másolva!
A klímavédők folyamatosan a helyzet komolyságáról beszélnek, és megtalálták a tökéletes módot, hogy üzenetüket közvetítsék: méhecskejelmezben fetrengenek a pártok kampányrendezvényein, és buszok oldalára ragasztják magukat.
Vágólapra másolva!

A méhek eltűnésére hívják fel a figyelmet az Extinction Rebellion aktivistái. Legalább is próbálják. Akciójukat ugyanis bár sok helyen osztják meg, kevesen veszik komolyan - olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség honlapján.

Érdekes jelenet volt például, amikor Jo Swinson liberális politikus kampányának közepén egy aktivista megvádolta, hogy "leereszkedően" viselkedik. Mindezt egy méhecskejelmezben. Majd komolyságot parancsoló hangon elkezdte magyarázni, hogy ők egy lázadó mozgalom.

Szerdán egy méhecskejelmezes aktivista pedig egy kampánybuszhoz ragasztotta magát, hogy így tiltakozzon a szén-dioxid-kibocsátás ellen. Pechére a busz elektromos volt, ezért tömegek videózták le, ahogy egy felnőtt ember méhecskejelmezben, magát egy zöld buszhoz ragasztva kampányol egy "komoly" ügyért.

De az üzenetük világos, hisz a szlogenek egyértelműen új demokráciát, az élelmiszerproblémák megszüntetését, klímavédelmi lépéseket és "bzzzzz"-t akarnak.

Szintén óriási sikere volt a csütörtöki akciónak, amikor a méhecskék a Brexit Párt egy központjába szivárogtak be, és tüntetőleges padlón fetrengéssel küzdöttek a méhekért. A videó közzétevője fel is teszi a kérdést, hogy