Nácinak nevezte a tiltakozó németeket a muszlim alpolgármester, mert nem akartak új mecsetet

2019.12.06. 11:37

Addig építene új mecseteket Németországban Erfurt város muszlim polgármester-helyettese, amíg minden faluban nem lenne. „A nácik nem állíthatnak meg minket!" – üzente a Twitteren, miután tiltakozók egy új mecset építésének leállítását követelték a hagyományosan keresztény értékrendű Németországban - írta V4NA nemzetközi hírügynökség.

„»Ne épüljön új mecset Erfurtban«, ilyen feliratokat ragasztanak a nácik a lámpaoszlopokra a mecsetünk környékén. Dehogynem. A mecset fel fog épülni, aztán egy másik, majd egy újabb és még sok másik. Amíg minden faluban nincs mecset! A nácik biztosan nem állíthatnak meg minket" – üzente Suleman Malik, a Németország keleti részén fekvő Erfurt muszlim polgármester-helyettese a Twitteren.

Malik "Türingia első muszlim helyi politikusának" tartja magát a közösségi médiaplatformon olvasható bemutatkozása alapján, jelszava a "szeretetet mindenkinek, gyűlöletet senkinek". Ehhez képest meglepő a politikus víziója Németország erőszakos iszlamizációjáról, amire több keresztény-konzervatív értékrendű olvasója is reagált a Twitteren. 

„Németország mindig is keresztény ország volt, most is az. Javaslom, hogy minden németországi mecsetért cserébe építsenek egy keresztény templomot a (helyi) keresztény kisebbség számára egy muszlim országban, és a keresztény kisebbségek üldözését szintén megállítanánk" – írta az egyik kommentelő. 

Minden tisztelettel, Malik úr, de a posztja nem segít, épp ellenkezőleg, csak olaj a tűzre – nemcsak a szélsőjobbosoknál, hanem a mérsékelten konzervatív embereknél is.  Országunkban a templom hozzátartozik a falvakhoz, a mecset viszont nem feltétlenül – kritizálta a városatyát egy másik twitterező.