Pocsolyavízen élt 12 napig az ausztrál pusztaságban rekedt nő

Vágólapra másolva!
Kekszen és pocsolyavízen élt 12 napig egy nő az elhagyatott ausztrál pusztaságban, miután az autó, amellyel két társával útnak indult, egy folyómederben rekedt.
Vágólapra másolva!

Az 52 éves Tamra McBeath-Riley a BBC News hétfői cikke szerint két társával és kutyájával indult útnak november 19-én Alice Springsből, amely Ausztrália északi térségében fekszik.

Miután a kocsijuk a Hugh-folyó medrében lerobbant, szétváltak.

A rendőrség a kocsi közelében találta meg McBeath-Rileyt, de két társának, Claire Hockridge-nak and Phu Trannak még nem akadtak a nyomára.

A nő az Alice Springs-i kórház előtt számolt be a történtekről a sajtónak. Azt mondta, miután a kocsijuk a folyómederben ragadt,

három napig még együtt várakoztak ott, és megpróbálták kiszabadítani az autót, de kísérleteik nem jártak sikerrel.

A meleg miatt a nappalokat a kocsi alatt ásott lyukban töltötték, éjszaka pedig az autóban aludtak.

Minden velük lévő folyadékot, egyebek mellett némi vodkát is megittak, valamint a kocsiban lévő kekszet és tésztát is megették.

Véletlenül rábukkantak egy vízgyűjtő gödörre, az abban talált vizet felforralták, és egy ingen átszűrték, hogy szomjukat oltsák.

A nő két társa három nap után az országutat keresve indult útnak, McBeath-Riley azonban az autónál maradt, mert attól tartott, hogy kutyája nem bírná ki a hosszú utat.

A körzet rendőrsége helikopterekkel kutatott a három eltűnt ember után. McBeath-Rileyt másfél kilométerrel a kocsitól találták meg, miután egy helybeli bejelentette, hogy keréknyomokat látott arrafelé.

A nőt kiszáradás miatt kórházba vitték.

A rendőri jelentés nem tért ki arra, hogy a nő kutyáját is megtalálták-e. A két eltűnt embert helikopterrel és gyalogosan is tovább keresik a környéken.