Zokogott, összeomlott a londoni terrorista egyik áldozatának a szerelme

2019.12.02. 14:47

A pénteki londoni terrortámadás két halálos áldozatára emlékeztek Cambridge-ben, mindkét áldozat diák volt az egyetemen. Londonban egy perces néma csenddel emlékeztek rájuk – írja a Sky News.

Pénteken London pénzügyi negyedében, a Cityben, a London Bridge északi végénél a börtönből szabadult terrorista, Usman Kahn késsel támadt a járókelőkre. Több embert megsebesített, mielőtt a rendőrök agyonlőtték volna. 

Ketten belehaltak sérüléseikbe.

A London hídon elkövetett késeléses támadás áldozataira emlékező emberek a londoni városháza, a Guildhall előtti térenForrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Hétfőn a két áldozatra, a 23 éves Saskia Jonesra és a 25 éves Jack Merrittre emlékeztek Cambridge-ben, ahol mindketten diákok voltak.

Jack Merritt barátnője, Leanne O'Brien egy játékba kapaszkodva zokogott, miközben családja próbálta vigasztalni.  

Saskia Jones egyik tanára közleményt adott ki, amiben rendkívüli embernek nevezte a lányt, aki tehetséges volt a sportban, a művészetekben és tanulmányaiban is.

Londonban Boris Johnson miniszterelnök, Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője, valamint London polgármestere, Sadiq Khan egy perc néma csenddel tisztelegtek az áldozatok emléke előtt.

Három nappal ezelőtt a 28 éves Usman Khan két embert megölt és hármat megsebesített, mielőtt járókelők lefogták, majd rendőrök agyonlőtték.Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A legjobb módja annak, hogy legyőzzük ezt a tragédiát, nem gyűlölet, hanem ha a közös értékekre koncentrálunk. Mi, londoniak azért gyűltünk ma össze, hogy együtt gyászoljunk, és tisztelegjünk ennek a szörnyű terrortámadásnak az áldozatainak emléke előtt – mondta a polgármester, aki azoknak az embereknek is köszönetet mondott, akik saját életük kockáztatásával próbálták megállítani a terroristát.

Sadiq Khan londoni polgármester, Boris Johnson brit miniszterelnök és Jeremy Corbyn, a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője a London hídon elkövetett késeléses támadás áldozatainak tiszteletére rendezett megemlékezésen a londoni városháza, a Guildhall előtti téren 2019. december 2-ánForrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

 A 28 éves Ushman Khant 2012-ben tizenhat év börtönre ítélték, terrorcselekmények előkészülete miatt. Tavaly szabadult, próbaidejét töltötte a pénteki merényletig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK