Lövöldözés New Orleansban, legalább 10 ember megsérült

2019.12.01. 13:15

Tíz embert szállították kórházba New Orleans francia negyedéből, miután vasárnap hajnalban lövöldözés tört ki egy kereskedelmi épületnél.

Legalább tíz ember megsérült egy vasárnap hajnali lövöldözésben New Orleans híres Francia negyedében. A közeli rendőrségen 3 óra 21 perc környékén hallottak lövéseket, amikor a helyszínre érkeztek, 11 sérültet találtak. Közülük tizet kellett kórházba szállítani, ketten kritikus állapotban vannak - írta a rendőrség közleményében.

A lövöldözés a Canal Street 700 környékén történt, a legközelebbi rendőrség pedig csak pár perc sétára van.Forrás: Google/Origo

A nyomozók a helyszínen jelen pillanatban bizonyítékokat és nyomokat gyűjtenek, hogy felderítsék a tetteseket - egy embert már őrizetbe is vettek, de a letartóztatása még nem történt meg. A motiváció is tisztázatlan egyelőre.

Itt történt a lövöldözés:

Az incidens a Francia negyed egyik forgalmas kereskedelmi épületénél történt, a közelben számos hotel is található. Shaun Ferguson rendőrfelügyelő arról számolt be, hogy a hagyományos hálaadásnapi amerikaifoci-meccs, a Bayou Classic miatt egyébként is fokozott rendőri jelenlét volt a városban, ezért tudtak ilyen gyorsan reagálni. A Bayou Classicon a Grambling State University és a Southern University szokott összecsapni.

A francia negyed
New Orleans Francia negyede a legrégebbi városrész Louisiana állam legnagyobb településén, úgyis hívják, hogy Vieux Carré. Miután pedig 1718-ban megalapították New Orleanst, a negyed körül kezdett el kiépülni a város. A kerület tele van történelmi épületekkel, amik közül van olyan is, ami még a 18. században a spanyol uralom alatt épült, illetve olyanok is, amik a 19. század első felében az amerikai annektálás után.