Terrorriadó: fokozottan figyelnek a karácsonyi vásárok biztonságára

2019.12.01. 10:52

Fokozottan figyelnek a karácsonyi rendezvények, vásárok biztonságára az európai nagyvárosokban - közölte Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna egyik műsorában. 

A szakértő szerint az elmúlt évek merényleteiből sokat tanultak az európai hatóságok. Mint mondta, a karácsonyi vásárok helyszínét több városban is megváltoztatták, jobban védhető helyeken rendezik meg az eseményeket.
Fizikai akadályokat építettek ki, amelyek megakadályozzák, hogy a helyszínt gépkocsival meg lehessen közelíteni, kapukat állítottak fel, és a fokozott rendőri jelenlét is megnehezíti merényletek elkövetését - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy robbanóeszközt, gépfegyvert nem, vagy sokkal nehezebben tudnak szerezni és használni azok a fanatikusok, akik merényletre készülnének, ezért vannak késes támadások az utóbbi időkben.A szakértő szerint bár a fokozott biztonsági intézkedések, a rendőrök jelenléte nyomasztó is lehet, de a karácsonyi vásárokra látogató embereket mégis inkább megnyugtatják.