Az ünnepek alatt akart robbantani két iráni migráns Hollandiában

Hollandia, túszejtés
Hilversum, 2017. augusztus 17. Rendőrségi járművek az NPO 3FM holland közszolgálati rádió épületénél Hilversumban 2017. augusztus 17-én. Sajtóhírek szerint az épületben túszejtés történt, a rendőrség lezárta a helyszínt, részleteket nem közöltek. (MTI/EPA/Michiel van Beers)
Vágólapra másolva!
A holland hatóságok két férfit fogtak el, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az év végén terrortámadást akartak elkövetni. A 20 és 34 éves férfiak valószínűleg irániak. 
Vágólapra másolva!

A fiatalabb férfit a Hága melletti Zoetermeer településen fogták el otthonában hétfőn, társát pedig egy hágai utcán kapták el, mindkettőt a nemzetbiztonsági szolgálatok információi alapján.

Az ügyészság szerint

a gyanúsítottak robbanóövekkel és autóba rejtett bombákkal akartak terrortámadásokat végrehajtani az év végén

- írja a Dutch News.

A nyomozás során azt még nem tudták megállapítani, hogy mik lettek volna a célpontok, illetve a házkutatás során robbanóanyagot vagy fegyvereket sem találtak, ennek ellenére az ügyészség szerint alapos a gyanú.

Egy fejszét, egy tőrt és több SIM-kártyát is találtak egy titkos mennyezeti rekeszben. A fiatalabb, 20 éves férfi anyja azt nyilatkozta, hogy nem tudja elhinni, hogy fia ilyen dologban részt venne.

- mondta az asszony.

A holland hírportál mejegyzi, hogy a fiatalabb gyanúsítottnak valószínűleg iráni felmenői vannak, míg az idősebb iráni állampolgár.