Rudy Giuliani szerint Soros alá akarta ásni Trump elnökségét

Soros György
Vágólapra másolva!
Rudy Giuliani, Donald Trump amerikai elnök személyes ügyvédje egyik Twitter-bejegyzésében azt állította, hogy évekre visszamenőleg vannak terhelő dokumentumai Joe Biden volt alelnök, jelenlegi demokrata elnökjelölt-aspiráns és családja meggazdagodásának körülményeiről. New York legendás hírű egykori republikánus-párti polgármestere egy rádiós interjúban pedig kifejtette, hogy nyilvánosságra hozhatja az Obama-kormányzat erőfeszítéseit, amelyek Donald Trump elnökjelöltségének, majd megválasztása után elnökségének aláásására irányultak.
Vágólapra másolva!

Giuliani azt írta a Twitteren, hogy : „dokumentumok vannak a széfemben a Biden család elmúlt négy évtizedének pénzügyeiről".

Majd hozzátette:

A vasárnapra virradóra közzétett bejegyzésben az elnök személyes ügyvédje megjegyezte: ez a dosszié az életbiztosítása, ha őt valamilyen oknál fogva eltávolítanák.

Az Origo a Breitbart és a V4NA hírügynökség információi alapján korábban beszámolt róla, hogy a Trump ellen irányuló alkotmányos vádeljárás (a demokrata ellenzék az elnök elmozdítását akarja) egy gondosan előkészített kampányeszköz lehet, amit Nancy Pelosi, az amerikai törvényhozás alsóházának demokrata párti elnöke indított szeptember elején.

Az elnök személyes ügyvédje - aki egyébként korábban New York város polgármestere is volt - a héten egy rádiós interjúban kifejtette,

Az eljárás mögött pedig feltűnt egy befolyásos, Soros György által támogatott, névlegesen korrupcióellenes szervezet, az Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), és a demokraták szócsövének számít BuzzFeed News nevű szélsőségesen liberális hírportál.

Soros György Forrás: Origo

Az ismert amerikai rádiósnak, Glenn Becknek szerdán adott interjújában pedig Rudy Giuliani azt állította:

Giuliani az interjúban kiemelte az ukrán Korrupcióellenes Akció Központ (AntAC) nevű nonprofit szervezet tevékenységét is.

Elmondása alapján,

a szervezetet az Obama-kormányzat és Soros György együtt alapította,

és amikor az Egyesült Államok által biztosított alapból 4,4 millió dollárt „rosszul használtak fel" a 2016-os amerikai választások idején, vizsgálatot is indítottak ellene.

Giuliani állítása szerint Marie Yovanovich akkori amerikai nagykövet Kijevben nyomást gyakorolt az ukrán kormányra annak érdekében, hogy ejtsék a vizsgálatot az ügyben.