Ítéletidő van Görögországban is, eddig már két halottról számoltak be - videó

Görögország, áradás, eső, ítéletidő
Kineta, 2019. november 25. Elmosott út az Athéntól csaknem 70 kilométerre nyugatra fekvő Kineta faluban 2019. november 25-én, miután az éjjel viharral kísért hatalmas eső zúdult a térségre. Az ítéletidőben két ember életét vesztette, több száz otthont víz és sár öntött el. MTI/EPA/ANA-MPA/Vaszilisz Pszomasz
Vágólapra másolva!
Rengeteg hívást kaptak a tűzoltók Görögországban az ítéletidő miatt, melynek következtében házakat, üzleteket öntött el a víz, sár és hordalék lepte el az utcákat, főleg az Athéntól csaknem 70 kilométerre nyugatra fekvő Kineta faluban. Az ítéletidőben két ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Súlyos problémákat és károkat okoz az időjárás Görögország déli részén. Utak nyíltak meg, autókat sodort el az ár és házakat öntött el a víz.

Elsodort autó az Athéntól csaknem 70 kilométerre nyugatra fekvő Kineta faluban 2019. november 25-én, miután az éjjel viharral kísért hatalmas eső zúdult a térségre. Forrás: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz

Az Athén-Korinthosz közötti autópályát le kellett zárni. Az egyik kinetai lakó azt mondta, hogy a tetőre másztak fel, hogy megmeneküljenek, máshova nem tudtak volna menni.

Házukban legalább 1,8 méteres volt a víz.

A görög hatóságok eddig két halálesetről számoltak be, házak százait pedig elöntötte a víz. A két halott valószínűleg turista volt, vitorláshajójukat ragadta el a vihar.

A legrosszabbul Kineta tengerparti üdülőhely járt.

Több tucat ember ragadt bent autójában vagy otthonában, őket a katasztrófavédők mentették ki.

Elmosott út az Athéntól csaknem 70 kilométerre nyugatra fekvő Kineta faluban Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Vaszilisz Pszomasz

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Franciaország és Olaszország egyes részein is rendkívül súlyos az időjárási helyzet, többen meghaltak vagy megsérültek a hatalmas esőzések, áradások következtében.