A részeg sofőr kihívta a rendőröket, hogy ellopták a kocsiját, pedig nem

ellopott nyitrai autó
A részeg nyitrai férfit először a kocsiját nem találta, utána pedig a saját volánja mögé sem talált be.
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi "autólopási esethez" riasztották hétfő délelőtt a nyitrai rendőröket. Egy férfi bejelentette, hogy eltulajdonították a Dacia Duster típusú kocsiját, amit a kiérkező járőrök aránylag gyorsan "meg is találtak". Később kiderült, hogy az autót maga a tulaj parkolta le nem sokkal korábban pár méterrel arrébb, csak hát annyira ittas volt, nem emlékezett arra, hogy hol szállt ki az autójából - számolt be a Paraméter.sk. 
Vágólapra másolva!

A nyitrai férfi azért hívta a mobiltelefonjáról a szlovák rendőrség segélyhívóját, mert úgy látta, hogy ellopták az autóját. Rövid időn belül a rendőrségről visszahívták, hogy az egyik járőrkocsiból azt jelentették, a Dacia típusú terepjárója a szomszéd utcában van leparkolva. A férfi meg is köszönte a gyors intézkedést, és elnézést kért, hogy elfelejtette, hol áll a kocsija.

Szemtanúk szerint nem sokkal később egy üveg itallal a kezében meg is találta az autóját, de a volán helyett a csomagtartójába "szállt be".

A részeg nyitrai férfi először a kocsiját nem találta, utána pedig a saját volánja mögé sem talált be. Forrás: Polícia SR

Valószínűleg érezte, hogy valami nincs rendben vele, ezért állítólag telefonon próbált pótsofőrt keríteni, de mint később kiderült, az sem jött össze neki. Röviddel később abban az állapotában mégis valahogy csak beült a volán mögé. Később a járőröző rendőröknek a város másik részén feltűnt az ismerős kinézetű, gyanúsan lassan haladó kivilágítatlanul közlekedő kocsi.

Utána eredtek, majd miután leállították, döbbenten látták, hogy a sofőr nemcsak hogy nem képes kiszállni, de még beszélni sem nagyon tudott.

Azonnal megszondáztatták, és

a mérőműszer a férfi leheletéből 1,75 ezrelék alkoholszintet mutatott ki.

A Nyitra megyei rendőrök azonnal őrizetbe vették a hullarészeg férfit, aki jelenleg a helyi rendőrörs egyik cellájában ül, vagy épp hever, és azt várják, hogy egy józanabb pillanatában megkezdhessék ellene az eljárást, amely várhatón csak kedden fog megtörténni.