A bevándorláspárti olasz kormány nem bír a migránsokkal

Vágólapra másolva!
Olaszország kezd belerokkanni a migránsáradatba. A napokban 800 bevándorló kísérelt meg partra szállni. Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter migránsbarát politikája ellenére az Európai Uniótól vár segítséget – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

5940 migránst utasítottak ki Olaszországból 2019-ben jelentette be Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter, majd hozzátette, ez egyáltalán nem elég és „komolyabb erőfeszítést" vár az uniótól.

A kép illusztráció. Forrás: V4NA

A migrációs nyomás folyamatosan erősödik Olaszországban,

a nyitott kikötők politikáját valló új, bevándorláspárti római kormány pedig egyre nehezebben tudja kezelni a helyzetet.

Csak múlt héten mintegy 800 migráns kísérelt meg az országba jutni.

A legtöbb bevándorlót a partiőrség fogta el.

A részben Soros György pénzéből az álcivil szervezetek által bérelt NGO-hajók is nagyban hozzájárulnak a bevándorlók tömeges érkezéséhez.

A migránsszállító flottában szolgáló Ocean Viking hajóval, amely októberig másfél hónap alatt 831 bevándorlót hozott Európába, újabb 213 migráns kötött ki Olaszországban Lampedusán.

A Breitbart arról is beszámolt, hogy Tunézia vált az utóbbi években komoly csomóponttá az unióba induló bevándorlók számára. A lap szerint a térségben drasztikusan megnőtt az embercsempészek és migránsok aktivitása, az új olasz kormány felállása óta.

Ráadásul

a bevándorláspárti olasz belügyminiszter múlt héten bejelentette, hogy enyhíteni szeretnének a Salvini-féle szigorú migrációs törvényeken.