Már halálos áldozata is van az olasz áradásoknak

Olaszország, ítéletidő
Vágólapra másolva!
Változatlanul súlyos volt a helyzet vasárnap a heves esőzések és áradások által sújtott észak-olaszországi területeken, különösen Liguria és Piemont régiókban, az utóbbiban egy ember eltűnt, feltehetően egy megáradt folyóba fulladt. Savonában is egy folyóba esett egy férfi, őt ki tudták menteni. A Ferrero édességgyár szombaton délután kénytelen volt leállítani egyik üzemében a termelést.
Vágólapra másolva!

Liguria régió Alessandria megyéjében egy gépkocsi három utassal a Bormida folyóba esett, a mentők két embert kimentettek, a harmadik, eltűnt személy után még folyik a kutatás.

A Pó folyó Torinó közelében kilépett medréből. Genova, Savona és Imperia városokat továbbra is heves esőzések sújtják.

Savonában egy férfi a Letimbro folyóba esett, de ki tudták menteni.

A tűzoltóság tucatnyi alkalommal vonult ki elárasztott pincékhez és garázsokhoz.

A Ferrero édességgyár szombaton délután kénytelen volt leállítani a termelést a piemonti Albában működő üzemében, miután a közeli Tanaro folyó veszélyesen megduzzadt, és óvintézkedéseket kellett elrendelni.

Velencében sem javult az árvízhelyzet, szombat éjjelre a vízszint 1,4 méterre nőtt.

A város egyes részei változatlanul víz alatt állnak.

A La Fenice operaházban vasárnap este készülnek Verdi Don Carlos című operájának évadnyitó bemutatójára. Az operaház az elmúlt heti árvízben súlyos károkat szenvedett, de ezeket a premierre sikerült helyrehozni, és bíznak benne, hogy az előadást meg tudják tartani.