Nem bírnak a baloldali radikálisokkal

Vágólapra másolva!
00 ezer eurót ajánlott Lipcse városa azoknak, akik segítenek a rendőrségnek, hogy elfoghassák az Antifa radikális baloldali mozgalom vandáljait. A szervezet rendszeresen demonstrál a jobboldal ellen, városszerte rongálnak és a fizikai erőszaktól sem riadnak vissza - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A sorozatos támadások miatt a lipcsei városi ügyész az állami rendőrséggel együttműködve 100 ezer eurós jutalmat ajánlott fel annak, aki segít a rendőrségnek megtalálni a baloldali radikális mozgalomhoz köthető bűncselekmények elkövetőit. A rendkívül magas jutalom összege sokkal kisebb, mint amennyibe az Antifához köthető verekedések, gyújtogatások és rongálások, valamint magánlaksértések utáni kártérítések kerülnek.

Ezekre már 10 millió eurót fizetett ki a szövetségi állam.

A Bild német lap beszámolója alapján, november elején a szervezet egy tagja egy lipcsei ingatlanügynököt vert meg saját otthonában, majd pár nap múlva felgyújtottak egy luxusapartmant is.

Számos videó található az interneten arról, ahogy törnek-zúznak a városokban.

Berlinben pedig egy dühös szélsőbaloldali tömeg 19 rendőrt támadott és sebesített meg, köveket és üvegeket vágva hozzájuk.

A növekvő számú és egyre durvább bűncselekmények miatt Lipcse a pénzjutalom mellett 20 nyomozót bízott meg az elkövetők elfogásával.