Még karácsony előtt ismét a parlament elé kerül a brexit-megállapodás

II. ERZSÉBET; JOHNSON, Boris
London, 2019. november 6. Boris Johnson brit miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 bejáratánál, mielőtt felkeresi a Buckingham-palotában II. Erzsébet királynőt, akit formálisan értesít a parlament feloszlásáról 2019. november 6-án. A parlament feloszlatásával hivatalosan is elkezdődött a december 12-re kiírt előrehozott parlamenti választás valójában már javában zajló kampánya. MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga
Vágólapra másolva!
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint még karácsony előtt ismét a parlament elé kerül a brit EU-tagság megszűnésének feltételeit rögzítő megállapodás, ha a kormányzó Konzervatív Párt megnyeri a december 12-ére kiírt előre hozott választást.
Vágólapra másolva!

A Konzervatív Párt hivatalosan vasárnap délután mutatja be választási programját, de szombat éjjel közzétett nyilatkozatában Johnson több érdemi részletet ismertetett a dokumentumból.

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint még karácsony előtt ismét a parlament elé kerül a Brexit feltételeit rögzítő megállapodás Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A brit kormányfő közölte, hogya konzervatívok választási programja a brexit végrehajtása, véget vetve a bizonytalanságnak és lehetővé téve az e bizonytalanság miatt visszafogott beruházások megvalósítását a brit gazdaságban.

Johnson hozzátette, hogy

ha a konzervatívok a decemberi választáson többségbe kerülnének, az azt jelentené, hogy abrexit-folyamat január végéig lezajlik.

– Az én előzetes karácsonyi ajándékom a nemzetnek az lesz, hogy a brexit-törvénytervezet még az ünnepi szünet előtt a parlament elé kerül – mondta a brit miniszterelnök.