Putyin szerint meg kell újulnia az orosz kormánypártnak a 2021-es választások előtt

flags Tavrichesky palace 5858288 24.04.2019 Russian President Vladimir Putin delivers a speech during his meeting with members of Lawmakers Council in St.Petersburg, Russia. Alexei Danichev / Sputnik
Vlagyimir Putyin
Vágólapra másolva!
Megújulásra szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton a kormányzó Egységes Oroszország pártot a szeptemberi helyi választásokon elszenvedett veszteségeket követően. Az orosz elnök pártja XIX. kongresszusán kijelentette, hogy a fejlődés folyamatossága és az elért eredmények megőrzése és növelése nagyon fontos. Kijelentette azt is, hogy az oroszoknak egyesülniük kell az alapvető értékek körül.
Vágólapra másolva!

Bár az Egységes Oroszország megőrizte többségét a fővárosi képviselőtestületben a szeptember 8-i választásokon, elvesztette mandátumai egyharmadát.

Az orosz elnök szerint a kormánypártnak vezető szerepet kell vállalnia a társadalom előtt, és meg kell újulnia annak érdekében, hogy megnyerhesse a 2021-es parlamenti választásokat.

- jelentette ki Putyin pártja XIX. kongresszusának szombati plenáris ülésén.

Az orosz államfő szerint biztosítani kell a társadalmi konszolidációt Oroszország hosszú távú haladási stratégiáját illetően.

- tette hozzá.

Putyin úgy vélekedett, hogy az oroszoknak egyesülniük kell az alapvető értékek körül, az "összes ideológiai sokféleségen vagy párthoz való tartozáson" túlmutatóan.

Putyin a legnagyobb értékek közé sorolta Oroszország szuverenitását, nemzeti érdekeit és területi integritását.

- fogalmazott az orosz elnök, aki egyúttal kiállt a demográfiai fejlődés fontossága és az oroszok közötti etnikai és vallási összhang mellett.

Az orosz elnök meggyőződését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a pártnak vissza kell szereznie vezető pozícióit. Putyin felszólította a "pártkatonákat", hogy szerezzék vissza az elvesztett területet és mindenben legyenek vezetők.

Az orosz államfő úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban, hogy

- jelezve, hogy ha a helyi tisztviselők, bármilyen magas posztot is töltsenek be, nem képesek meglátni a problémákat, akkor a párt "harcosainak" kell azokat feltárniuk.