Migráns tinibanda terrorizál holland gyerekeket - videó

Vágólapra másolva!
Több videó is található a közösségi médiában arról, ahogy fiatal migránsok holland gyerekeket támadnak meg. A holland rendőrség a videók kapcsán nyomozást indított, és kiderült, hogy nem egyedi esetről van szó. Jelenleg öt ügyben nyomoznak, mind marokkóiakból álló tinibandához köthető - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Sajtóértesülések szerint fiatal marokkói tinédzserekből áll az a banda, amelynek tagjai holland gyerekekre támadnak. A rendőrség szerint véletlenszerűen választják ki áldozataikat.

Az egyik megtámadott fiú és édesanyja nyilatkozott a De Telegraafnak. Elmondták, hogy a fiú pénteken két barátjával találkozott az ország középső részén lévő kisváros, Gorinchem egyik parkjában, amikor három oldalról körbevette és megtámadta őket a csoport. A 15 éves holland fiú meg tudta védeni magát, de így is komolyan megsérült. Az édesanya azt mondja, egyértelműen rasszista támadásról van szó, és szeretné, ha minél többen észrevennék, hogy a bevándorlók egy csoportja, hogy bánik a fehér fiatalokkal.

A fiú a támadás után feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás azóta is tart, már öt esetben vizsgálódnak. A rendőrség a tanúk vallomásai és a felvételek alapján több elkövetőt is azonosítani tudott.