Donald Trump szerint Irán az internet felfüggesztésével rejteget valamit a világ elől

Vágólapra másolva!
Haszán Róháni iráni elnök szerdán jelentette be, hogy sikerült véget vetni napok óta tartó zavargásoknak, amelyek az üzemanyagár-emelések miatt robbantak ki több nagyvárosban. Ám az internet még mindig nem vált hozzáférhetővé. Donald Trump amerikai elnök szerint az iráni rendszer "elbizonytalanodott".
Vágólapra másolva!

"Irán oly instabillá vált, hogy a rendszer felfüggesztett minden internetkapcsolatot azért, hogy a nagyszerű iráni nép ne szólalhasson meg az országban zajló óriási erőszakhullámmal kapcsolatban" - fogalmazott Twitter-bejegyzésében Donald Trump, aki a többhatalmi iráni atomalku egyoldalú felmondása óta többször is szigorú szankciókkal sújtotta Iránt.

Donald Trump leszögezte: a perzsa vezetés

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter korábban Washington támogatásáról biztosította a tiltakozó akciók résztvevőit, s ezért Iránban be is kérették az amerikai érdekeket képviselő Svájc nagykövetét. Az Egyesült Államoknak és Iránnak ugyanis nincs diplomáciai kapcsolatuk egymással, ezért az amerikai érdekeket Svájc képviseli az iszlám köztársaságban. Irán az amerikai diplomácia vezetőjének kijelentéseit beavatkozásként értékelte a belügyeikbe.

Az amerikai külügyminiszter csütörtök éjjel a Twitteren arra buzdította az iráni tüntetőket, hogy

küldjenek az Egyesült Államoknak videókat, fotókat

és egyéb információkat a velük szembeni fellépésről, "a rezsim elnyomásáról".

Ezeket az Egyesült Államok nyilvánosságra hozza, és szankciókat foganatosít majd a visszaéléseket elkövetők ellen - emelte ki Mike Pompeo, aki írását perzsa és angol nyelven egyaránt közzétette.