Már halálos áldozata is van az osztrák ítéletidőnek

Vágólapra másolva!
Egy idős férfi az első áldozata az osztrák ítéletidőnek. Egy földcsuszamlás vitte el a házát, a mentőcsapatok csak a holttestét találták meg. Hihetetlen pusztítást végzett több tartományban is a rengeteg hó és eső. Árvizek, földcsuszamlások, lavinák okoznak óriási károkat. Megdöbbentő felvételek készültek.
Vágólapra másolva!

A 80 éves férfi éppen a háza mögött volt, amikor a földcsuszamlás elsodorta őt és a háza nagy részét is hétfő délelőtt. A tragédia a magyarok körében is népszerű karintiai Bad Kleinkircheim-ben történt. A polgármester a krone.at osztrák hírportálnak azt mondta, hogy

a férfi házának szinte csak az utcafronti része maradt meg. A mentőcsapatok kutyával is keresték, de csak a holttestét találták meg.

Biztonsági okokból a szomszédos házakból kiköltöztették az embereket, nehogy újra meginduljon a hegyoldal.

Vasárnap éjszaka szintén Karintiában egy anyát és kisgyerekét kellett menteni, amikor kocsijukat menet közben elsodorta egy iszapfolyam.

A Salzburg tartományban lévő Bad Gastein-ben vasárnap éjjel egy családi házat pusztított el egy földcsuszamlás. A tűzoltók mindenkit ki tudtak menteni.

Több osztrák tartományban is óriási károkat okozott az extrém időjárás. Múlt héten a hirtelen lehulló hatalmas mennyiségű hó falvakat zárt el a külvilágtól, most pedig az újabb havazás és rengeteg eső okoz problémát.

Az alacsonyabban fekvő részeken árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a rekord mennyiségű eső.

Pincéket, házakat öntött el a sár, nagyon sok út járhatatlan.

A hegyekben viszont a hihetetlen mennyiségű hó miatt zártak le utakat. Több helyen lavina is volt, az ötfokú skálán, négyes lavinariasztást adtak ki Tirolban.