V4NA: Svédországban a priuszos emberek negyedét Alinak hívják

Vágólapra másolva!
Itt a rideg svéd valóság, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség: a Svédországban élő, bűnügyi múlttal rendelkező emberek negyedének Ali a neve, országszerte pedig folyamatosak a robbantások és a különböző bűncselekmények. De arra azért marad ideje és pénze mindeközben a kormánynak, hogy drag queen előadásokat finanszírozzon gyerekek számára.
Vágólapra másolva!

Svédország lassan megroppan a bűnözés alatt, ráadásul közben a migránsok is elárasztják az országot. Ez abból is látszik, hogy a svéd statisztikák alapján a Svédországban élő, bűnügyi előélettel rendelkező emberek negyedét Alinak hívják – ami, valljuk be, nem egy tipikus skandináv név.

A Statistics Sweden adatbázisából ráadásul az is kiderül, hogy vannak még arab eredetű nevek, amelyekből sok fordul elő a priuszos emberek körében. Az Alihoz hasonlóan „népszerű" név a bűnügyi nyilvántartásban még az Ahmed és a Murad is.

Az azonban sajnos nem derül ki a nyilvántartásból, hogy milyen bűncselekmény kapcsán merülnek fel a nevek, mert 2005 óta tiltják az elítélt bűnözők etnikumának felvételét. Legutóbb a szóban forgó évben volt olyan tanulmány, ami még meg tudta vizsgálni a bűnügyek fajtáját, abból viszont az derült ki, hogy a külföldön születetteknél ötször nagyobb az esélye, hogy szexuális bűncselekményt követnek el, mint a svédek körében.

Ezzel párhuzamosan folyamatosak a robbantások Svédország-szerte, legutóbb például Stockholmban robbant egy éjszaka alatt három bomba is. Ez megdöbbentette és meg is rémítette a helyi lakosokat, akik úgy érzik, már nem biztonságos a környékük – hiszen tulajdonképpen bárki ajtajának közelében robbanhat a bomba. Ehhez csak hozzájárulnak a fiatalokból álló bűnbandák által okozott felfordulások és a félelemérzet, és meg is kapja az ember az ízelítőt a rideg svéd valóságból.

Mindeközben azonban a svéd kormány úgy érzi, belefér a mindennapokba egy kis változatosság, így egy pénzügyi alapból forrásokat biztosít drag queen előadásokra gyerekeknek. A felolvasások keretében nőimitátor férfiak mesélnek el rövid történeteket a gyerekeknek, a fő témakör pedig az LMBTQ propaganda és a másság reklámozása lenne.