Gyújtogatnak és fosztogatnak a tüntetők közé keveredő anarchisták Párizsban

2019.11.16. 15:47

Ismét feldúlták Párizst a sárgamellényesek és elsősorban a közéjük keveredő szélsőbaloldali anarchisták. Ma egy éve kezdődött a tüntetéssorozat, Macron kegyetlen és szociálisan érzéketlen gazdaságpolitikája ellen. Bankokat gyújtottak fel ma is, több üzletet pedig kiraboltak. A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint egész Párizsban folyamatosan igazoltatják az embereket, közel tízezer ember adatát írták fel. Több mint száz tüntetőt pedig bevittek. 

A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: AFP/Philippe Lopez

A rendőrség viselkedésére ugyanaz a kettősség jellemző, mint az egész tüntetéssorozatra végig. Hol feleslegesen kegyetlenkednek, hol pedig gyáván viselkednek és képtelen megakadályozni az anarchisták fosztogatásait.

A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: AFP/Philippe Lopez

Az alábbi videón anarchisták két rendőrt támadnak meg, mutatunk képeket a tüntetésről.

Párizs egyik központi részén, a Place d'Italie környékén délután szabályos harc kezdődött a tüntetők és a rendőrök között. Anarchisták itt tönkretették a második világháborús hős tábornok, Alphonse Juin szobrát.

Később a Chatelet és a Les Halles környékén tomboltak, azaz a belváros kellős közepén.

 Szombat este 6 óra körül tüntetők betörtek az egyik legnagyobb francia bevásárlóközpontba, a Les Halles-ba. Ez a hely egyrészt a talán legforgalmasabb párizsi metróátszállóhely, másrészt egy három szintes, de a föld mélye felé épült pláza. Füstbombákat dobáltak, tomboltak a plázában, a rendőrök nehezen tudták a tüntetőket kiszorítani. De nem mentek messze a zömében feketeruhás, anarchista szélsőbaloldali tüntetők, a környező utcákban maradtak.

 

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint Bordeaux-ban, Toulouse-ban és Lyonban is tüntetések voltak.