V4NA: Mégsem lesz nyílt vita a terrorizmusról a Sorbonne Egyetemen

ISIS propaganda video Sri Lanka bomba robantás terrorizmus IS ISIL
Vágólapra másolva!
Szakszervezeti és politikai nyomásra úgy döntött a Sorbonne vezetője, hogy nem tartják meg a november végére tervezett nyílt vitát a terrorizmusról – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A fejlemények tükrében egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy Franciaországban – politikai nyomásgyakorlás miatt - sérül az oktatási és az akadémiai szabadság.
Vágólapra másolva!

Bruno Retailleau szenátor, a francia jobbközép Republikánus Párt frakcióvezetője egy Twitter-bejegyzésben kifejtette, hogy a Terrorizmuselemző Központ és a Counter Extremism Project közösen szervezett volna egy nemzetközi léptékű konferenciát a terrorizmusról Párizs 5. kerületében, a híres Sorbonne Egyetem egyik előadótermében.

A szakszervezetek nyomására azonban az egyetem vezetője úgy döntött, hogy nem tartja meg a találkozót.

A szenátor szerint elkeserítő, hogy itt tart az ország a 2020 márciusában tartandó helyhatósági választások finisében, hogy

A politikus felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy

az elmúlt 40 évben a terrorizmus 317 francia állampolgár halálát okozta.

"Folyton azt hallani, hogy földalatti iszlamista mozgalom ellen harcolunk, de hogyan vegyük fel a harcot ellene, ha még egy konferenciát sem vagyunk képesek megrendezni? (...)

– mondta a republikánus politikus.

A fejlemények tükrében egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy Franciaországban – politikai nyomásgyakorlás miatt - sérül az oktatási és az akadémiai szabadság.