Tizenketten, köztük négy gyerek halt meg a felvidéki buszbalesetben - videó

Szlovákia, buszbaleset, Nyitragerencsér
Nyitragerencsér, 2019. november 13. A szlovák rendőrség felvétele egy felborult kamionról egy közúti baleset helyszínén, a nyugat-szlovákiai Nyitragerencsér közelében, ahol összeütözött a kamionnal egy autóbusz, amely az árokba szaladt és felborult 2019. november 13-án. A szerencsétlenségben legkevesebb tizenketten meghaltak, a sebesültek száma megközelíti a húszat. MTI/EPA/Szlovák rendőrség
Vágólapra másolva!
Friss videók és képek kerültek fel a szlovák rendőrség közösségi oldalára a nyitrai buszbalesetről. Szerda délután egy teherautó és egy busz karambolozott, a tragédiának 12 halálos áldozata van. Péntekre nemzeti gyásznapot hirdettek Szlovákiában.
Vágólapra másolva!

Mint azt tegnap az Origo is megírta, Nyitra és Aranyosmarót között egy menetrend szerint közlekedő busz és egy kavicsokkal megrakott teherautó karambolozott a 65-ös főúton. Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan hogyan történt a baleset, de szemtanúk beszámolója szerint

a kamion megbillent és a busznak dőlt, amely ettől az árokba zuhant.

A rendőrök még csütörtök reggel is a balesetnél helyszíneltek.

A sebesültek és áldozatok száma sokáig bizonytalan volt, de tegnap estére kiderült:

12-en meghaltak a szerencsétlenségben, közülük négyen gyerekek.

A Ma.hu úgy tudja, egy 15 éves fiút az érsekújvári kórházba szállítottak súlyos fejsérüléssel, zavart tudatállapotban. A besztercebányai légi mentők pedig egy 61 éves sérültet szállítottak a besztercebányai kórházba. Ő is fejsérülést szenvedett.

Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök a baleset hírére bejelentette, hogy megszakítja külföldi útját, és azonnal hazarepült. Pénteken nemzeti gyásznapot tartanak.