Önerőből építenek utat egy kárpátaljai magyar faluban

önerőből építenek utat kárpátalján
A falubeliek, hiába kértek segítséget éveken át a járási vezetőségtől, forráshiányra hivatkozva mindig csak elutasító választ kaptak.
Vágólapra másolva!
A helyiek folyamatos kérelmei az ilosvai járási vezetőség felé semmilyen eredményt nem hoztak. Így Misztice lakosai úgy döntöttek, hogy kezükbe veszik a sorsukat, és egyedül kezdenek bele az útjavítási- és útépítési munkálatokba - olvasható a Kárpátinfo.net-en .
Vágólapra másolva!

Egy 140 méteres útszakaszt a falusi lakosság már félig kirakott kockakővel.

A javításra szükséges pénzt, ami közel 200 ezer hrivnya ( 2 500 000 forint ), szintén önerőből gyűjtötték össze.

A falubeliek, hiába kértek segítséget éveken át a járási vezetőségtől, forráshiányra hivatkozva mindig csak elutasító választ kaptak. Forrás: Kárpátinfó.net

Mindeközben a község komoly pénzügyi válságban van, a falu évi költségvetése mindössze közel 300 ezer hrivnya (3 700 000 forint), ez alig elegendő a községháza fenntartására.

Ennek „köszönhetően" a falunak már egy éve polgármestere sincs, a teendőit jelenleg a községháza titkára végzi. A közösség aktivistái elmondták, hogy az útjavítás befejezését követően a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztrációhoz (ODA) akarnak fordulni segítségért annak ügyében, hogy támogassák legalább a faluhoz vezető út felújítását.