130 halott, 350 sérült - négy éve volt a párizsi iszlamista terrortámadás, a főszervező a pesti Keleti pályaudvarnál is toborzott terroristákat a migránsok között

párizs merénylet
French Red Cross rescue workers evacuate an injured person near the Bataclan concert hall in central Paris, on November 13, 2015. At least 39 people were killed in an "unprecedented" series of bombings and shootings across Paris and at the Stade de France stadium on November 13. AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
Vágólapra másolva!
2015. november 13-án kegyetlen csapást mért az iszlám terror Franciaországra. Az illegális bevándorlási hullámot követő egyik legnagyobb támadásban az iszlám terror katonái összehangolt merényletben összesen 130 embert öltek meg és 350-es megsebesítettek. A támadások az épp a francia-német barátságos focimeccsnek otthont adó Stade de France –ra, több belvárosi étteremre és a Bataclan koncert teremre koncentrálódtak. Mint ismert: a terrortámadás egyik szervezője a balkáni migránsútvonalon érkezett Magyarországra, és mielőtt tovább ment volna, a Keleti pályaudvarnál éjszakázó migránsok között próbált szervezni terroristákat. 
Vágólapra másolva!

Francia közéleti személyiségek sorban emlékeznek meg a terrortámadásról a közösségi médiában. Lydia Guirous, a Republikánusok szóvívője egy, az áldozatokat bemutató fényképmontázst osztott meg Twitter fiókján és azt írta, hogy

Valérie Boyer, közismert Republikánus politikus, Nicolas Sarkozy egykori sikeres köztársasági elnök közeli munkatársa azt írta közösségi oldalán, hogy „ez a horror-éjszaka örökké emlékeinkben marad. Emlékezzünk a köztársaság gyerekeire, akik úgy szerették az életet, mint barbár gyilkosaik a halált"

A terrortámadásban megsérült embert mentenek a Bataclanból. Forrás: AFP/Dominique Faget

A France 3 regionális TV csatorna értesülései szerint a párizsi városháza nemrégiben úgy döntött, hogy a 130 áldozat és több mint 350 sebesült emlékére egy emlékkertet hoz létre Párizsban, amelynek többek között pedagógiai célja is lesz a jövő generációi számára.

A dzsihadisták közül egyedül Salah Abdeslam van életben, ő az egyik főszervező. Legalább két év, míg elítélik. Eddig érdemben nem szólalt meg, igaz, egykori ügyvédje szerint meglehetősen ostoba, ahogy fogalmazott, annyi esze van, mint egy hamutartónak. Mindenesetre így is megszervezett egy gyilkos terrortámadást. Többek között a pesti Keleti pályaudvaron, a migránsválság kellős közepén is próbált beszervezni terroristákat, a bevándorlók között.

Salah Abdeslam Forrás: AFP/Dsk

Mint ismert: a muszlim terrortámadások állandósultak azóta Franciaországban, Nizzában a következő évben több mint nyolcvan embert ölt meg a július 14-ei ünnepen egy bevándorló hátterű terrorista, egy lopott kamionnal az ünneplő emberek közé hajtott a leghíresebb nizzai tengerparti sétányon.

De muszlim terroristák vágták el egy 86 éves pap torkát egy templomban, ők gyilkoltak rendőröket a párizsi utcákon vagy öltek meg járókelőket. Egy muszlim bűnüző lefejezte a főnökét. Legutóbb egy muszlim hitre áttért rendőrségi irodista négy rendőr kollégáját gyilkolta meg Párizsban, a rendőrség központi épületében.

Nizzában 2016 július 14-én egy teherautóval hajtott a tömegbe egy muszlim terrorista Forrás: AFP/Valery Hache

Dominique Reynié terrorizmuskutató a Le Figarónak azt nyilatkozta,

mára egyértelműen az iszlám terrorizmus vált a legveszélyesebb terrorizmussá a világon.

A V4NA nemzetközi hírügynökség összesítése szerint

Franciaország a legveszélyeztetettebb a muszlim terrortámadások miatt, az európai támadások 54%-a itt volt.

Az elmúlt hat évben 42 muszlim, iszlamista támadás volt Franciaországban, emiatt 272 ember halt meg. Természetesen Franciaországon belül Párizsban és környékén volt a legtöbb terrortámadás.