Kelemen Hunor: Minden szavazásra jogosult romániai magyar vegyen részt a választáson

Vágólapra másolva!
Minden szavazásra jogosult romániai magyar állampolgár vegyen részt a választáson, mert ez a közösség erejét is bizonyítja - hangsúlyozta Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) államfőjelöltje, miután vasárnap délelőtt a székelyföldi Csíkkarcfalván leadta szavazatát.
Vágólapra másolva!

Az RMDSZ elnöke a közösségi oldalán közölt videóüzenetben megjegyezte: "magas a részvétel, mi sem lehetünk kevesebben, mint máskor".

A politikus elmondta: egy erős magyar képviseletre szavazott.
"Arra szavaztam, hogy a mi közösségünket ne lehessen megkerülni. Minden magyar szavazat a magyar közösséget erősíti. Hiszek abban hogy ez az ország jobbá tehető. Mi is egy jobb országot szeretnék. És hiszek abban, hogy a kölcsönös tiszteletre és a bizalomra építve a holnapi nap jobb lesz, mint a tegnapi volt" - fogalmazott videoüzenetében az RMDSZ elnöke.

A politikus szavazás utáni nyilatkozatát az RMDSZ hírszolgálata is idézte. Ebben Kelemen Hunor arról beszélt, hogy a vasárnapi romániai elnökválasztás nemcsak a jelöltekről szól, hanem a közösségről is.
"Minden egyes szavazat számít ahhoz, hogy a következő években is az érdekeinket tudjuk képviselni" - figyelmeztetett a politikus.

Az elnökválasztáson a román állampolgárok nemcsak a lakcímük szerinti választókörben, hanem az ország bármelyik településén leadhatják voksukat. A szavazás helyi idő szerint 21 (magyar idő szerint 20) órakor ér véget.