Gyerekeket, tizenéveseket is szállított az angliai halálkamion

Essex, Anglia, halálkamion, migráns, hűtőkamion,
Október végén 39 vietnámi állampolgár holttestét találták meg egy bolgár hűtőkamionban egy ipari parkban Thurrockban, Anglia nyugati részén.
Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták pénteken a brit hatóságok annak a 39 embernek a nevét és életkorát, akit október végén találtak holtan egy bolgár rendszámú kamion hűtőkonténerében Anglia délkeleti részén. A területileg illetékes Essex megyei rendőrség által péntek délután közzétett névsorból kiderül, hogy gyerekek is vannak az áldozatok között.
Vágólapra másolva!

A halottak valamennyien vietnami állampolgárok voltak. Az áldozatok listáján két 15 éves fiú neve is szerepel. Ők voltak a legfiatalabbak, de további

nyolc olyan áldozat van, aki tizenéves volt,

az ő életkoruk 17 évestől 19 évesig terjed. A legidősebb áldozat egy 44 éves férfi. A közzétett névsor alapján az áldozatok között nyolc nő van.

Az essexi rendőrség előző nap jelentette be, hogy a vietnami rendőrség illetékeseivel együttműködve elvégzett vizsgálat és az ennek alapján beterjesztett adatok eredményeként a megyei halottkémi szolgálat vezetője mind a 39 áldozat kilétét megállapította.

A 39 holttestet október 22-én hajnalban találták meg a délkelet-angliai Thurrock ipari parkjában álló kamion rakterében. Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Tayfun Salci

A hatóságok hivatalosan értesítették az áldozatok hozzátartozóit, és ezután hozták nyilvánosságra pénteken az elhunytak kilétét.

Az Essex megyei rendőrkapitányság parancsnokhelyettese, Tim Smith - a vizsgálat vezetője - külön ki is emelte az áldozatok névsorának közzétételéhez fűzött pénteki nyilatkozatában, hogy a rendőrség elsődleges fontosságúnak tartotta a hozzátartozók értesítését, annak érdekében, hogy a családoknak legyen idejük a tragikus hír feldolgozására, mielőtt meghalt szeretteik személyazonossága nyilvánosságra kerül.

A vizsgálatot vezető rendőrtiszt közölte: az essexi rendőrség szorosan együttműködött a brit Országos Bűnüldözési Ügynökséggel (National Crime Agency, NCA), a brit külügyminisztériummal és a vietnami hatóságokkal az áldozatok családjainak felkutatása végett. Az essexi rendőrség pénteki tájékoztatása szerint

már folynak az egyeztetések a brit és a vietnami kormány között a halottak hazaszállításának megszervezéséről.

A 39 holttestet október 22-én hajnalban találták meg a délkelet-angliai Thurrock ipari parkjában álló kamion rakterében. A hűtőkonténer nem sokkal korábban érkezett a Temze torkolatában fekvő közeli Purfleet kisváros komptermináljába a belgiumi Zeebrugge kikötőjéből.

A kamion sofőrje, a 25 éves, észak-írországi illetőségű Maurice Robinson ellen 39 rendbeli emberölés, valamint embercsempészetre, illegális bevándorlás elősegítésére és pénzmosásra szőtt összeesküvés címén vádat emeltek. Forrás: Facebook

A kamionszerelvény Scania típusú, Bulgáriában bejegyzett nyerges vontatója Írországból kelt át komppal Angliába, és röviddel a holttestek megtalálása előtt vette fel a pótkocsit Purfleet kikötőjében.
A kamion sofőrje, a 25 éves, észak-írországi illetőségű

Maurice Robinson ellen 39 rendbeli emberölés, valamint embercsempészetre, illegális bevándorlás elősegítésére és pénzmosásra szőtt összeesküvés címén vádat emeltek.

Robinson november 25-én áll a londoni központi büntetőbíróság - utcája után közkeletű nevén az Old Bailey - elé.

A brit vádhatóság szerint az ügy mögött egy olyan globális hálózat áll, amely jelentős számú illegális bevándorló Nagy-Britanniába csempészését szervezi, és ennek tagja a kamionsofőr is.