Halálra szurkálta 3 éves öccsét egy 15 éves lány

2019.11.08. 11:17

Az észak-németországi Detmold városában egy lakásban szerda éjszaka holtan találtak egy 3 éves kisfiút, akit vélhetőleg 15 éves mostohatestvére gyilkolt meg több késszúrással. A  német rendőrség hajtóvadászatot indított a tinilány után, akit pár órával később el is fogtak - számolt be a DPA német hírügynökség.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található 74 ezres Detmold lakóit sokkolta a hír, miszerint egy külvárosi lakásban a szülei összeszúrkáltan, vérbefagyva találtak rá a 3 éves kisfiúkra.

A gyeremek testén legalább egy tucat szúrt sebhely volt.

A német rendőrség a tragikus esetről nem közölt részleteket, csak a feltételezett elkövető fényképét tette közzé. A médiabeszámolókból viszont annyi kiderült, hogy egy lengyel családról van szó, és az elkövető a kisfiú féltestvére volt.

Ebben a társasházban lakott a lengyel származású család.Forrás: Német Rendőrség

A  15 éves lány után hajtóvadászatot indított a rendőrség. Több tucat rendőr nyomozókutyákkal eredt a nyomába, a felkutatására két rendőrségi helikoptert is bevetettek. Végül 3 órán belül lakossági bejelentés alapján a Detmoldtól 10 kilométerre található Lemgo városában fogták el a tinédzsert. A Düsseldorfi Ügyészség ezt követően is csak annyit közölt, hogy még javában tart a vizsgálat, és mivel kiskorúakról van szó, nem oszthatnak meg bővebb információkat az estről. Így egyelőre nem tudni, hogy mi volt a brutális gyilkosság indítéka.