Vágólapra másolva!
Nincs portfóliócsere, Várhelyi Olivéré lehet a bővítési tárca - írja a Magyar Nemzet brüsszeli bizottsági forrásokra hiavtkozva. A bővítési tárca az egyik legfontosabb biztosi portfólió.
Vágólapra másolva!

Magyarországé maradt a bővítési és szomszédságpolitikai portfólió, miután Ursula von der Leyen a román jelöltnőt, Adina Valeant bízza meg a közlekedési tárcával - írja a Magyar Nemzet.

A lap bizottsági forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Romániával megannyi konfliktusos ügy van a bővítés tekintetében,

így szinte biztos, hogy nem történik portfóliócsere.

Korábban arról szóltak a brüsszeli hírek, hogy Magyarország és Románia a biztosjelöltjeik bukása után szakterületet cserélhetnek a következő Európai Bizottságban. Ursula von der Leyen hazánkat a bővítési és szomszédságpolitikai, Romániát pedig a közlekedési portfólióval bízta meg.

A friss hírek értelmében

Magyarország új jelöltje, Várhelyi Olivér a presztízsértékű bővítési területért felelhet, amennyiben sikeres meghallgatást tesz az EP-ben.

Erre a következő két hétben kerülhet sor. Von der Leyen döntése egyébként a nemi paritásról is szólt: Románia ma két jelöltet – a néppárti Adina Valeant és Siegfried Muresant – nevezte meg, akik közül a hölgy biztosaspiránsra esett Brüsszel választása.