Bombagyanús csomag miatt reggel lezárták a prágai Vencel tér egy részét - videó

A cseh tűzszerész robot munka közben.
A cseh tűzszerész robot munka közben.
Vágólapra másolva!
A prágai rendőrséget 9 óra után riasztották, hogy a Vencel tér tetején egy hátrahagyott, gazdádtlan csomag hever. A cseh speciális tűzszerészalakulat és a rendőrség emberei  perceken belül a helyszínen voltak, és lezárták a környéket - számolt be a történtekről az egyik cseh kereskedelmi csatorna hírportálja, a Novinky.cz. Kedden a cseh fővárosban a V4-ek kormányfői melett további 10  EU-s miniszterelnök vesz részt egy nemzetközi konferencián.
Vágólapra másolva!

A cseh rendősrég segélyhívó számára nem sokkal fél 10 előtt érkezett a bejelentés, hogy egy gyanús, gazdátlan fekete csomag hever a központi Vencel tér sarkán.

A környéket pillanatok alatt ellepték a speciális alakulat, illetve a rendőrség emberei,

akik lezárták a hatalmas tér felső részét, és az a fölötti autópályát is, ami miatt komoly torlódások alakult ki a cseh fővárosban a reggeli csúcsforgalomban.

Prága egyik jelképes épületét, a Cseh Nemzeti Múzeumot, illetve az előtte lévő sétáló részt "körbeszalagozták", majd perceken belül egy speciális,

tűzszerész robotot küldtek a gyanús fekete bőröndhöz,

annak megvizsgálására.

A cseh tűzszerész robot munka közben. Forrás: Twitter/ Policie CR

A tüzetes átvizsgálást követően a fekete bőröndről kiderült, hogy senkire sem jelentett veszélyt.

"Tekintettel a bombagyanús csomagra azonnal lezártuk a Nemzeti Múzeum előtti részt, illetve annak környékét, beleértve a Wilson utcát is.

- írta ki nem sokkal 10 óra után közösségi oldalára a cseh rendőrség. Az akcióról készült egyik videófelvételt itt tekinthetik meg.