Soros diktálna a briteknek a Brexitben

Soros György, London
Vágólapra másolva!
Soros György csak úgy önti a pénzt a Brexit-ellenes kampányba, elmondása szerint azért, hogy „tanítsa a brit népet". Daniel Kawczynski parlamenti képviselő szerint ez megalázó kijelentés, és mutatja, hogy a milliárdos mennyire megveti az Egyesült Királyságot - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A bevándorláspárti milliárdos Soros György és brit választottja a Better for Britain, maradáspárti mozgalom

már több mint 2 milliárd eurót öntött különböző liberális ügyek támogatásába.

Soros ezt a Guardiannek adott interjújában politikai filantrópiának nevezte, mivel a Brexit mindkét oldalnak sok fájdalmat okoz. A pénzemet arra használták, hogy oktassák a brit népet - fogalmazott. Leszögezte, hogy támogatásának nem voltak választási céljai, bár a brit választások közeledtével ez valószínűtlennek tűnik, hiszen az új kormánnyal a britek döntenek maradás és kilépés között is.

Soros György Forrás: V4NA

„Azt állítja nem tudja mit csinálunk", fogalmazott Daniel Kawczynski, brit parlamenti képviselő, akit sokakhoz hasonlóan felháborított Soros lekicsinylő kijelentése. Szerinte csak propagandáját akarja rázúdítani az Egyesült Királyságra. „Mélységesen megveti a döntést, amit hoztunk", tette hozzá. Kawczynski az ellenkezőjét vallja Soros narratívájának, leszögezve, hogy a Brexit sikere teszi majd fel Európát a térképre.

„Javaslom foglalkozzon a milliárdjaival, és hagyja az országokat intézni a saját dolgaikat.", mondta a képviselő, hozzátéve, „úgy tűnik, ha valaki rengeteg erőforrással rendelkezik, akkor ezt is megteheti".