Orvos volt a pénteki légibalesetben meghalt pilóta - videó

Joseph Masessa, Florida, légibaleset
Vágólapra másolva!
Repülőgép-baleset történt még pénteken a floridai Witham Field repülőtéren, ahol a Stuart Air Show került volna megrendezésre a hétvégén. A FoxNews beszámolója szerint a szerencsétlenségben - amelyről videót is közzétettek - meghalt pilóta egy orvos volt.
Vágólapra másolva!

A tragédia egy rutingyakorlat közben történt, mely során a gép orral lefelé esett a kifutópályára. A Grumman OV-1 Mohawk típusú gépet teljesen elnyelték a lángok. Szemtanúk fekete füstöt láttak a becsapódás után.

A tüzet gyorsan eloltották, és azonnal érkezett orvosi segítség is, a pilóta azonban belehalt a szerencsétlenségbe.

Íme a videó a balesetről:

A gépen egyedül Dr. Joseph Masessa helyi floridai orvos volt csak, róla a Stuart Air Show osztott meg egy képet. Masessa bőrgyógyászként dolgozott öt helyszínen is New Jersey-szerte, valamint Floridában is.

William Snyder Martin megyei seriff szerint

az orvos tapasztalt pilótának számított, és az előző évek légibemutatóin is részt vett.

A Stuart Air Show harminc évvel ezelőtt indult, és ez volt az első légibaleset az eseménysorozatban.

A közlemény szerint egyébként a péntek esti és a szombat reggeli bemutatókat is törölték, hozzátéve, hogy minden döntés mögött a támogatók, a látogatók és a bemutatók résztvevőinek biztonságát helyezik előtérbe. Később arról tájékoztattak, hogy az erős esőzés miatt végül az egész eseményt törölni kellett - olvasható a Fox News oldalán.

A balesettel kapcsolatban a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Testület folytatja le a vizsgálatot.