Megkéseltek egy fiatal nőt fényes nappal, ezt a fiatalembert keresik

besztercebányai késelőt keres a szlovák rendőrség
A szlovák rendőrség a közösségi oldalán arra figyelmezteti a lakosságot, hogy a körözött, korábban elmegyógykezelt fiatalember közveszélyes.
Vágólapra másolva!
Megkéseltek egy nőt vasárnap koradélután Besztercebánya belvárosában. A fiatal nő túlélte a támadást, de életveszélyes állapotban szállították kórházba. Nagy erőkkel keresi a szlovák rendőrség a "báránybőrbe bújt farkasnak" titulált fiatal utcai késelőt - írja honlapján a Paraméter.sk felvidéki hírportál.
Vágólapra másolva!

A késes támadásban a nő súlyosan megsérült, ugyanis

a késszúrás az egyik létfontosságú szervét érte, ezért kórházba szállítás után azonnal meg kellett operálni.

Az elkövető elmenekült a helyszínről, a szlovák rendőrség nagy erőkkel keresi, a személyazonossága már ismert.

A szlovák rendőrség a közösségi oldalán arra figyelmezteti a lakosságot, hogy a körözött, korábban elmegyógykezelt besztercebányai fiatalember közveszélyes. Forrás: Facebook/Polícia SR

A gyilkossági kísérlet körülményeiről kiderült néhány további részlet, ezeknek a Joj TV járt utána.

Az egyik térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a 23 éves Ludmila a templomból tartott hazafele szüleivel, utánuk pár méterrel pedig a támadó, a vele egykorú Peter sietett. Mikor a tér széléhez értek, szó nélkül odalépett hozzájuk, és nyakon szúrta egy késsel a lányt.

Kiderült az is, hogy az áldozat és a támadó ismerték egymást.

A besztercebányai késelés helyszíne. Forrás: Facebook/ Polícia SR

Mivel hátulról érkezett a támadó, a lány szülei elsőre képtelenek voltak reagálni, különösen úgy, hogy az édesapja vak, hirtelen nem is tudta, mi történik körülöttük.

A megszúrt lányhoz a tér járókelői rohantak oda és részesítették elsősegélyben, amíg a mentők kiérkeztek. A szlovák kereskedelmi csatorna információi szerint

a férfi már egy ideje zaklatta a fiatal nőt, és korábban már problémái voltak a drogokkal is.

A rendőrség vasárnap késő este közzétette a 23 éves feltételezett támadó fényképét, és ahogy a Paraméteren írják, elsőre nem az jutna eszünkbe róla, hogy ilyen brutális tettre is képes. Gyilkossági kísérlettel gyanúsítják, amiért hosszú évekre börtönbe kerülhet, amennyiben beigazolódik a bűnössége.

A besztercebányai rendőrség figyelmeztet, hogy a fiatal férfi már korábban is pszichikai problémákkal küzdött, ezért a viselkedése kiszámíthatatlan.