Egy migráns kitoloncolása Ausztriából 16 700 euróba kerül

Vágólapra másolva!
A belügyminisztérium hétfőn nyilvánosságra került adatai szerint egy migráns kitoloncolása Ausztriából 16 700 euróba (5,5 millió forint) kerül.
Vágólapra másolva!

Wolfgang Peschorn belügyminiszter sajtójelentések szerint arról tájékoztatott, hogy az egy főre eső összes költséget tartalmazó összeg magában foglalja az útiköltséget, az eljárással, a tolmácsolással, illetve az orvosi ellátással kapcsolatos kiadásokat is.

Ausztriából 2018 januárja óta 1167 migránst toloncoltak ki charterjárattal.

Az országban tartózkodó, ám menedékjoggal nem rendelkező migránsok hazaszállítására 116 járatot indítottak, ennek költségei összesen 19,5 millió euróba kerültek.

Tavaly óta 11 538 esetben került sor a menedékjog megtagadására: az érintetteket Pakisztánba, Nigériába, Azerbajdzsánba, Guineába, Mongóliába, Koszovóba, kellett visszaszállítani. Közülük legtöbben, 3361-en Afganisztánból érkeztek Ausztriába, 2465-en Oroszországból, 1857-en pedig Szíriából származtak.

Idén már a menedékjog megtagadásával kapcsolatos eljárás megindításával egy időben vizsgálják az eljárás megindításának okait is.

1875 migráns esetében azért kezdeményezték a menedékjog megvonását, mert bűncselekményt követtek el, 10 migráns veszélyt jelentett az ország biztonságára, 981 bevándorló esetében pedig bizonyíték volt arra, hogy visszautaztak a hazájukba.